Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’de ICO’ları Yasallaştırmak İçin Yeni Bir Yasa Tasarısı Sunuldu

Yerel haber ajansı Korea Times‘ın 2 Mayıs’ta yapmış olduğu bir haberde, Güney Koreli bir grup meclis üyesinin, ICO’ları ve dijital para birimlerini yasallaştırmak amacıyla yeni bir yasa tasarısı üzerinde çalışmakta olduklarını duyurdu.

İktidarda olan Kore Demokratik Partisinin temsilcisi Hong Eui-rak‘ın öncülük ettiği bu projeye, kanun çıkarma yetkisine sahip 10 farklı vekil daha destek vermekte ve bu yıl içinde onaylatılmasını planlamakta.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ICO‘lar ve Blockchain üzerine yapılan Ulusal Toplantı’da konuşan Hong, bu yasa tasarısının devlet gözetimi altında ICO’ları yasallaştırılmasının planlandığını söyledi. Ayrıca yasa tasarısı için çalışmaların kendi ekibi ve Kore Uluslararası Ticaret Birliği (KITA) tarafından gerçekleştirildiğini belirterek şunları ekledi:

“Bu yasa tasarısının asıl amacı Blockchain ile ilişiği olan şirketlerin karşılaşmakta oldukları belirsizlikleri ortadan kaldırmaktır.”

Bu yasa tasarısına göre kamu kuruluşları ve araştırma merkezleri tarafından başlatılmış olan ICO’lar, Finansal Hizmetler Komisyonu ve Bilişim teknolojileri ve bilim bakanlığının sıkı gözetimine tabi olacak.

Gerçekleştirilmiş olan Ulusal Toplantı’daki konuşmacılardan biri olan Chung Sye-Kyun, dijital para birimlerini ve Blockchain teknolojisinin alanında bulunan siyasal belirsizliğin yeni kanunlar ile giderilebileceğinin altını çizmişti:

“Blockchain ve kripto paralar kamu sektöründe iyi amaçlı birçok alanda kullanılabilir. Sahip oldukları potansiyelleri de düşündüğümüzde, bu alanda karşılaşılan siyasal belirsizliklerin azaltılması için elimizden geleni yapmalıyız.”

Bu yasa tasarısı mecliste, hükümetin geçen sene kripto para birimlerine yapılan spekülatif yatırımlar ile mücadele etmek için çıkarmış olduğu ICO yasaklamasına ters düşen ilk hareket olmakta.

Geçtiğimiz Mart ayında ise Güney Kore hükumetinin içerisindeki bazı kişilerin ICO’ları yasaklamak ve yeni girişimlerin ise hükumet tarafından oluşturulan katı standartlara tabi olmasını planladığı iddia edilmekteydi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment