Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünyanın En Büyük Yatırım Firması BlackRock Çalışanları Blockchain Yatırım Fonu Kurmak İçin İstifa Etti

Son günlerde bir trend haline gelmiş olan ‘büyük finans kurumlarından blockchain endüstrisine geçiş’ durumu hız kesmeden yoluna devam ediyor.

Çarşamba günü yayınlanan Financial News kaynağının haberine göre, BlackRock’ın Londra’daki kurumsal müşterilerden sorumlu takımı, Eterna Capital isimli kendi blockchain fonlarını kurmak için tabir-i caizse ”gemiyi terk ettiler.” Fon ayrıcalıklı olarak blockchain temelli çözümlere odaklanacak ve bu konudaki ‘ilhamını’ Avrupa Birliğinin Sürdürülebilir Gelişim Hedefleri (Sustainable Development Goals) projesinden alacak.

Eterna, 20 milyon avro gibi bir miktar toplamayı hedefliyor. Fon, Imperial College London isimli prestijli okuldan finans diploması kazandıktan sonra 2014 yılında HiredGrad firmasını kuran Andrea Bonaceto tarafından yönetilecek. Diğer 3 kurucu ortakların hepsi ise BlackRock’dan gelmekte. Nassim Olive baş ekonomist ve baş iletme müdürü görevini, Asim Ahmad portföy ve kaynak yönetimi görevini, Mattia Mrvosevic ise araştırma bölümünün müdürü görevini yürütecek.

Ahmad, BlackRock gibi devasa bir şirketten ayrılma ve blockchain temelli fon kurma konusundaki kararı hakkında CoinDesk ile yaptığı Skype röportajında şunları dile getirdi:

”BlackRock tabii ki iyi ödemeye yapan ve yeni şeyler öğrenme olasılığı sağlayan mükemmel bir yer… [ama] karşımıza çıkan bu fırsat kaçırılmayacak kadar büyük.”

Bu tip bir düşünce görünüşe bakılırsa, insanların köklü finans kuruluşlarını kripto para veya blockchain teknolojisine odaklı girişimlere katılmak veya onları sıfırdan kurmak amacıyla bıraktığı Wall Street içerisinde ve Londra şehrinin sokaklarında cirit atmakta. Nisan ayı, bir Goldman Sachs üst düzey yöneticisinin cüzdan ve veri sağlayıcısı Blockchain.info’ya katılmak için şirketini bırakmasını ve bunun yanı sıra Salomon Brothers şirketinde mortgage destekli/ipotekli satış sisteminin öncüsü olan Lewis Raineri’nin blockchain startupı olan Symbiont ile ortaklık masasına oturması gibi gelişmelere tanık oldu.

Radarını blockchain teknolojisi üzerine çeviren başka bir eski Wall Street personeli ise Digital Asset Holdings şirketini kuran eski JPMorgan Chase yetkilisi Blythe Masters’dan başkası değil.

Yukarıda adı geçen kulağı kesiklerin yanı sıra Eterna Capital’in kurucuları da finans kariyerlerinin biraz başlangıç bölümündeydiler. Neden BlackRock gibi bir şirketi terk ettikleri sorulunca Asim buna cevap olarak ”endüstriye şekil verebilmek için” cümlesini kurdu.

Ayrılmanın getirdiği risklere rağmen Asim ”Bu tarz fırsatlar endüstriyel dünyanın içine girmiş birisinin düşünmesine neden oluyor.’ yorumunda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment