Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Digital Asset CEO’su: “Blockchain Projemiz ‘Kazanan Her Şeyi Alır’ Sonucu Odaklı Olmayacak”

Finansal teknolojiler şirketi Digital Asset’in CEO’su Blythe Masters ve blockchain kurulu R3’ün kurucusu David Rutter, perşembe günü New York’ta yaptıkları konuşma ile projelerinin sadece bir uygulama olmadığını belirtti.

Masters ve Rutter projelerini developerlar için kendi uygulamalarını geliştirebilecekleri bir ekosistem olarak tanımlıyor.

İki yönetici Synchronize 2018 etkinliğinin ilk oturumunda sahnedeydi. Blythe Masters ve Digital Asset için fireside sohbeti (kamuya açık sohbet), girişimin smart contract script dili DAML (Digital Asset Modeling Language) etrafında geliştirilen yeni developer programını beğeniye sunmak için büyük bir fırsattı.

Basitçe koruyucu parmaklıklar geliştirmenin zayıf kodlanmış smart contractlardan doğan faciaların önüne geçmek için çok güçlü bir araç olduğunu savunan Blythe Masters etkinlikte şunları söyledi:

Gerçekte tüm smart contract’lar (akıllı sözleşmeler) eşit geliştirildi diye bir şey yok ve aslında tamamı da smart olarak nitelendirilemez.

Masters, hack ve ondan sonra gelen The DAO’nun sarsıntıya uğramasını ima etti. The DAO zayıflatıcı bir kod istismarının ardından 2016’da dağılan ethereum bazlı bir fonlama aracı.

Aslında, iki yönetici de kendi şirketlerinin platformları için dışarıdan girdilere ve geliştirmelere ihtiyaç duyulduğunu söylüyor.

Rutter “Biz finans için internet olmaya can atıyoruz ve eğer bunu yapmak istiyorsanız 175 kişi ve 120 milyon dolardan çok daha fazlasına ihtiyaç duyduğunuz su geçirmez bir gerçek” derken Masters da birlikte çalışma sorularına istinaden “Geliştirilen farklı teknoloji platformlarını entegre edebilmek için işbirliklerine ihtiyacımız var” dedi ve sözlerine şunu ekledi:

’Kazanan her şeyi alır’ sonucu odaklı olacağını da sanmıyorum.

Güvenlik ve güvenilirliğin ardından “gizlilik” konusu tartışıldı. Rutter konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

Her gün trilyonlarca doların döndüğü piyasalarda gizlilik inanılmaz önemlidir. R3’ün Corda platfromu ve Digital Asset, finansal servislerde hayatımızda ilk kez şahit olacağımız bir inovasyona imza atacak.

İki platfrom için de en önemli husus, temel seviye defter teknolojisinin üzerinde teknolojiler geliştirmek üzere developer topluluklarını gayretlendirmek.

“Şahsi düşey istiflemenin izlenmesi gereken yol olduğunu düşünmüyoruz.” diyen Rutter bu yolda ilerleyen şirketlerin bunun bedelini ödeyeceğini de sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment