Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistin Bitcoin Ticareti Konusundaki İyimserliği Şirketin Hisselerini Yükseltti

Piyasaların inip çıkmasından bağımsız olarak, bitcoin endüstrisinin bir segmenti sürekli ciddi paralar kazanıyor ve ticaret alanları oluşturuyordu. Bu durum da birçok firmanın bu vagona atlamasına ve birçok yatırımcının düzenleyicilerin dediklerini dikkate almadan Bitcoin ekosistemine açılmasına neden oluyordu. Bunun sonuçları, Square açısından belli olmaya başladı.

Mobil ödeme uygulaması Square Cash’in geliştiricisi olan Square Inc (NYSE: SQ), hisse senedi fiyatının Çarşamba günü yaklaşık% 5 oranında bir yükselişe tanıklık etti. Bu artış, büyük ölçüde 2 Mayıs’ta yayınlayacağı ilk çeyrek kazanç raporunun öncesinde şirketin faaliyetlerine Bitcoin ticaretini de eklemesinin etkisine dair müşterilere çok iyimser bir tahmin sunan Nomura Instinet’in analisti Dan Dolev’in görüşlerinden etkilendi.

Bitcoin’i doğrudan mobil ödeme platformunda alma ve satma yeteneği, bu yılın başlarında Square uygulamasına eklendi. Analist, kullanıcı başına buradan gelecek ek gelirin her yıl 125 dolar olabileceğini söyledi. Firmanın hisselerinin neredeyse% 50 oranında arttığını gördükten sonra, SQ’nun fiyat hedefini  %30 kadar iyileştirerek 65 $ ‘a yükseltti.

Dolev, “Her iki durumda da SQ’nun temelleri gelişmeye devam etmeli” diyor. “SQ’ların hızlanan hisse kazançları ile sağlanan ilerlemeyi geliştirmeye devam etmesini ve büyük satıcılara geçişi teşvik etmesini bekliyoruz. Daha yüksek fiyatlı ürünleri havuza dahil edip büyük satıcıların ekosistem içerisinde dengelenmesini sağlayarak, 2017’nin ilk çeyreğindeki net karı %1,05’ten %1.09’a çıkarabilirler.

Boğa Piyasası CEO’su

Square, Twitter ve Paypal ödeme platformunun CEO’su Jack Dorsey tarafından yönetiliyor. Dorsey, geçtiğimiz ay bitcoin üzerinde uzun vadeli yükselişe dair kesin bir duruş sergiledi ve bitcoin’in önümüzdeki on yıl içinde dünyanın tek para birimi olabileceğini tahmin etti.

Bitcoin’in Square’in kazançlarını nasıl artırabileceğini anlatan Dolev, “Bitcoin, CEO Dorsey’nin sıklıkla savunduğu gibi ödemelerin geleceğini yeniden şekillendirecek mi, yoksa sadece geçici bir moda mı? Gerçekte, SQ’nun Bitcoin ile olan korelasyonu düşüş eğiliminde. Ayrıca, şirketin hisse senetleri artık Bitcoin’den çok PYPL, geleneksel ödeme ağları veya GOOG ile bağlantılı. Ne olursa olsun, Square Cash’in bu yılın başlarında Bitcoin ticareti için açılmasının, gelirleri ve karlarında önemli bir artış sağlayacağını tahmin ediyoruz. EBITDA (Faiz ve Amortisman Vergi Öncesi Kar – FAVÖK) rehberine göre %1o daha fazla kar etme potansiyeline sahipler. Bu, Square’in uluslararası varlığını genişletmek için ihtiyaç duyduğu artan yatırım maliyetlerini dengeleyebilir. ”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment