Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter CEO’su Jack Dorsey’e Göre, Bitcoin Önümüzdeki 10 Yıl İçinde İnternet İçin Tek Para Birimi Olacak

Dünyaca ünlü sosyal medya sitesi Twitter’ın ve ödeme servisi Square’in CEO’luğunu yapan Jack Dorsey’e göre, Bitcoin; önümüzdeki 10 yıl içinde internet dünyasına adeta damgasını vuracak. Konuyla ilgili Amerikan basınına konuşan Dorsey, son dönemde popülaritesi çok ciddi şekilde artan Bitcoin’e övgüler yağdırırken, yakın gelecekte Bitcoin’in internet üzerinde geçerli olan tek para birimi olacağını savundu.

Dorsey, önümüzdeki 10 yıl içinde Bitcoin’in internet dünyasında krallığını ilan edeceğini belirtirken, şu ifadeleri kullandı:

”Bana kalırsa elbet bir gün, tüm dünyanın ve de internet aleminin kullanacağı tek bir para birimi olacak. Bitcoin bu alanda devrim yapacak kalitede bir para birimi ve bana kalırsa 10 yıllık süre içinde bu alanda zirveye tek başına oturacak ancak olayların gelişimine göre, bu süre daha da kısa sürebilir.”

Dorsey’nin Bitcoin ve onun genelinde kripto paralar ile görüşleri her daim olumlu seyretmekte. Öyle ki, başarılı iş adamı, CEO’su olduğu bir diğer şirket olan ödeme servisi Square için de, gelecek dönemde çok daha ciddi şekilde kripto para odaklı çözüm sistemleri sunmak için çalışma yaptıklarını, Şubat ayında yaptığı bir açıklamada söylemişti.

Tüm bu olumlu düşünce ve fikirlere karşın, Dorsey; Bitcoin’in şu aşamada dünyada tekelini ilan edecek özelliklere sahip olmadığını da belirtiyor. Dorsey’e göre, Bitcoin’in şu an yaşadığı problemler şu şekilde özetlenebilir:

”Bana göre şu an Bitcoin zirveye tek başına oturacak kapasitede değil. Çünkü bir kere hem para transferleri yavaş hem de ortalama bir transfer için hayli pahalı. Ancak zaman içinde bu durumun çözülebileceğine dair inancım da mevcut. Daha fazla insan bu kripto para birimini tanıyıp satın aldıkça, bu problemlerin de bir şekilde ortadan kalkacağını düşünüyorum. İşte tam da bu noktada Bitcoin’in sonsuz potansiyelini ortaya çıkarmaması için hiçbir sebep göremiyorum.”

Bitcoin’in transfer işlemlerinin yavaşlığı ve aynı zamanda pahalılığı son dönemde çokça tartışılır hale gelirken, birçok firma bu işi çözebilmek için çeşitli sistemlerin üzerinde son sürat çalışmaya devam ediyor. Son olarak, geçtiğimiz hafta Lightning Labs adındaki bir firma, Bitcoin’in daha hızlı ve çok daha ucuz şekilde transferini sağlayacak bir sistem üzerinde yaptığı çalışmalarda büyük ilerleme kaydetti. Jack Dorsey 2.5 milyon dolar ile şirkete yatırım yapan isimlerden biri olurken, Litecoin geliştiricisi Charlie Lee de şirkete yatırım yapmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment