Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tom Lee: Kripto Paralar İçin Ayı Piyasası Sona Erdi

Fundstrat Global Advisors’un kurucu ortaklarından olan ve Wall Street’te Bitcoin üzerine yaptığı stratejik çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren ünlü analist Tom Lee, Amerika’da yayın yapan CNBC’de katıldığı bir programda, piyasalar ile alakalı görüşlerini belirtti.

Özellikle geçtiğimiz günlerde yapılan G20 toplantısından çıkan pozitif haberlerin ardından toparlanma emareleri veren piyasa için gerek sosyal medyada gerekse de diğer platformlarda birçok uzman ve analist, artık ayı piyasasının sona erdiği yönünde çıkarımlarda bulunurken, Lee de, buna benzer açıklamalar yaptı.

Konuyla ilgili konuşan Lee’ye göre, yatırımcılar için Bitcoin artık daha dengeli bir ürün haline gelmiş durumda ve bu; ürünün fiyatını arttırma potansiyeline sahip bir gelişme. G20 özelinde de açıklamalar yapan Lee, şu ifadeleri kaydetti:

”Açıkçası bana kalırsa insanlar bu toplantının ardından çok daha sert ve olumsuz başlıklar okumayı bekliyordu ancak işin aslı pek de öyle olmadı. Genelde ne zaman bir düzenleme toplantısı olsa herkes çok korkar ve gerilirdi ancak bu sefer daha olumlu mesajların çıktığını söylemek mümkün. Bana kalırsa gerçekleşen temel şey, artık yatırımcılar Bitcoin için çok daha sıcak ve onu daha gerçek bir ürün olarak görmeye başladılar. Diğer kripto paralar ve tokenler için elbette kurallar ve yeni düzenlemeler devreye girip çıkabilir ancak, Bitcoin’in piyasada kendine sağlam bir yer edindiğini söylemek mümkün.”

Piyasayı Ne Bekliyor?

Özellikle Bitcoin’in rekor kırdığı Aralık sonundan itibaren yaşadığı düşüş trendi, alt koinlerde kendini çok daha ağır şekilde gösterirken, birçok alt koin, Bitcoin’in USD karşısında kaybettiği değerden çok daha fazlasını gerek USD, gerekse de Bitcoin bazında kaybederek yatırımcısına zor anlar yaşattı. Ancak Lee ve ekibinin yaptığı analizlere göre, bu trend artık kırılmak üzere.

Konuyla ilgili konuşan Lee, öncelikle ekibi için alt koinin ne demek olduğunu belirtirken, bu değerlendirmeye haiz olan koinlerin, market hacmine göre ilk 50’nin dışında yer alan kripto paralar olduğunu bir kez daha belirtti.

Lee, alt koinler için ayı piyasasının sona erdiğini söylese de, büyük bir alt koin rallisi için Ağustos sonu, Eylül başını tarih olarak işaret etti. Buna sebep olarak da, Bitcoin’in düştüğü dönemlerin başında alt koinlerin direndiğini ancak daha sonra trende uyarak çok daha yüksek oranda değer kaybettiğini gerekçe gösteren Lee, alt koinlerin yükseliş trendinde de gecikmiş bir cevap vereceğini düşündüklerini belirtti.

Bitcoin alımı için ise tarih veren Lee, alım için tam zamanı olduğunu sözlerine ekledi. Lee’ye göre Bitcoin almak, şu an için doğru bir yatırım. Özellikle son dönemde Bitcoin’in işlem süresinde ve ücretinde yaşanan ciddi gelişmelere G20 zirvesinin kararları da eklenince, şu an için yönünü yukarı doğru veren Bitcoin, yazının kaleme alındığı şu dakikalarda, CoinMarketCap verilerine göre 8 bin 914 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment