Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’i Yeniden Uçuşa Geçirecek 5 Şey

Pek de verimli ve yüz güldürücü geçmeyen üç ayın ardından, Bitcoin öyle ya da böyle tarihteki en yüksek değerinin yarısından fazlasını kaybetti. Ancak tüm bu düşüşlerin ardından, piyasada yavaş yavaş toparlanma sinyalleri kendini gösterirken, biz de sizler için şu günlerde 9 bin dolar seviyelerinde gezinen Bitcoin’in fiyatını yeniden 20 bin dolarlara getirmesini sağlayacak 5 şeyi derledik. İşte karşınızda, Bitcoin’i yeniden uçuaracak 5 şey:

1-) Daha İyi Bir Güvenlik Alt Yapısı

Bitcoin’in gerçekten büyük bir sıçrama yapabilmesi için Forbes dergisinin de belirttiği gibi önemli bazı gelişmelere ihtiyacı var. Bunlardan birisi,  hiç şüphe yok ki bir değer birimi olarak iyice kullanıma girmesi ve bir değiş tokuş aracı olması. Ancak bunların gerçekleşip Bitcoin’in değerinin katlanması için gerekli olan en temel şey; hiç kuşkusuz daha iyi bir güvenlik alt yapısı. Hep daha güvenli hem de daha kullanıcı dostu bir sistemin devreye girmesi gerektiğini belirten Block Star CEO’su Christian Ferri, şunları söyledi:

”Bitcoin’in altın gibi ilerde bir değer belirtme aracı olarak kullanılacağını düşünecek olursak; daha iyi bir güvenlik donanımı hayli elzem. Böylesi bir sistemin devreye girmesi demek daha iyi güvenlik sağlanması ve yatırımcıların daha rahat edip daha fazla para yatırması demek. Bu da, kullanımı arttıracak ve başta dediğimiz şeyin gerçekleşmesine katkıda bulunacak önemli bir faktör. O yüzden böylesi bir sistemin şart olduğu kanaatindeyim.”

2-) Fiyatlarda Bir İstikrar

Güvenlik iyileştirmelerinin sadece Bitcoin’i zirveye taşımaya gücünün yetmeyeceği de aşikar. Bu hedefin gerçekleşebilmesi için, Bitcoin fiyatlarında ciddi bir istikrar yakalanması da şart olarak görülüyor. Fiyatlarda yakalanacak olan bir istikrarın; Bitcoin’in kullanımını teşvik edici yönde olacağına ve onu ana akım sisteme daha güçlü bir şekilde getireceğini düşünen Ferri, şunları söylüyor:

”Eğer Bitcoin gerçek bir değiş tokuş aracı olarak kullanılacaksa, bunun sağlanması için bir kere fiyatlarda bir denge ve istikrar yakalanması kesinlikle ama kesinlikle gerekiyor. Eğer bu sağlanırsa bir fincan kahvenin fiyatı da sabitlenir. Kimse bir kahveye bir gün 5 dolar veriyorken, ertesi gün 50 dolar vermek istemez.”

3-) Büyük Yatırımcılar Gelmeli

Yine Bitcoin’in Aralık 2017’de kırdığı rekorunu bir kez daha yineleyebilmesi için büyük bir yatırımcı sermayesi girdisinin gerçekleşmesi de elzem olarak görünüyor. Geleneksel borsaların ve yatırım piyasalarının büyük aktörlerinin kripto para sektörüne gelmesinin, Bitcoin fiyatlarına hayli olumlu yansıyacağını düşünen Fabric Foundation başkanı Paul A. Taylor, sektöre büyük para girmesi gerektiğini ve büyük paranın da büyük yatırımcıda olduğunu belirterek şöyle konuştu:

”Büyük yatırımcıların parasını alıp kripto para sektörüne yatırması olumlu bir etki yaratacak ve fiyatları arttıracaktır.”

Taylor’ın görüşlerine katılan bir başka isim ise CrowdFundX kurucusu Darren Marble. Marble ise şu ifadeleri kullandı:

”Bu aşamada büyük yatırımcıların Bitcoin fiyatını arttıracak anahtarı elinde tuttuğunu söylemek mümkün. Likidite, güvenlik, ICO’lar vs. vs. derken bu sebeplerden dolayı büyük yatırımcının henüz piyasaya girdiğini görmüş değiliz. Ancak bu durum pek tabii ki gelecekte değişebilir.”

4-) Düzenlenmiş Borsalar

Elbette bazı çok zengin ailelerin yatırım şirketleri Bitcoin almak için sektöre giriş yaptılar ve bazıları da araştırmalarına devam ediyor ancak önemli bir farkı yaratacak alanlardan biri de hiç şüphesiz kurumsal yatırım firmalarının şova katılması. Elbette ki bunun için, bu kadar kurumsallaşmış ve büyük firmaların bazı güvenceler alması gerekiyor. Şu andaki kripto para borsalarının güvenlik açıkları, hack olayları ve daha diğer hırsızlıklar; açıkçası bu yatırımcıları şu an için uzakta tutan önemli bir etken. Ancak bunun değişmesi, borsaların yasal zeminde düzenlenmesi ile birlikte işler değişebilir.

Konuyla ilgili konuşan Darren Marble, şu önemli noktaya parmak basıyor:

”NASDAQ, Coinlist ve tZERO gibi düzenlenmiş ve tanınan borsalar olur da kripto paralar için bir borsa açacak olurlarsa, o zaman kurumsal yatırımcılar da işin içine girebilir. Eğer bu olursa gerçekten barajın kapakları açılır ve piyasada dönen toplam para neredeyse 1 milyar doları çok rahatlıkla bulur. Bu da, Bitcoin için büyük bir fiyat artışı ve yeni bir rekor anlamına gelir.”

5-) Borsa Yatırım Fonları’nın Devreye Girmesi

Kripto para kaynaklı borsa yatırım fonlarının işin içine girmesi de, Bitcoin fiyatlarını arşa çıkaracak önemli bir gelişme olabilir. En azından- BitcoinIra.com kurucusu Chris Kline böyle düşünüyor.

Konuyla ilgili konuşan Kline, şunları söyledi:

”Kripto para kaynaklı borsa yatırım fonlarının işin içine girmesi demek komisyonculuk şirketleri için çok daha kolay  bir ticaret ortamı yaratılması demek. Bu da Bitcoin ve onun özelinde diğer tüm kripto paraların fiyatlarına olumlu yansıyacaktır. Zaten bana kalırsa fiyatlarda yükseliş kaçınılmaz olacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment