Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk, Kullanıcı Verilerinin Sızdığı İddiasını İnceliyor

Kripto para borsası BtcTurk, borsadan sızdırıldığı öne sürülen bazı kişisel bilgiler ile ilgili yaptığı açıklamada, bu sızıntının “BtcTurk kaynaklı olduğuna dair herhangi bir kanıta ulaşılmadığını” belirtti.

RaidForums’taki v0st3rmzz adlı bir kullanıcı, 11 Mayıs’ta aralarında BtcTurk’ün de bulunduğu birkaç farklı kripto para borsasından ve ICO’dan sızmış kullanıcı bilgilerini satışa çıkardığını açıkladı. BtcTurk’e ilişkin verilerin, 2019’dan kalma olduğu belirtildi.

Dünkü haberimizde, BtcTurk’ün konuyla ilgili verdiği yanıta yer verip, borsada “herhangi bir güvenlik ihlali bulunmadığını” aktardık.

Daha fazla veri paylaşmaya başladı

V0st3rmzz, BtcTurk’ün bu açıklamasının ardından önce perşembe akşamı, ardından cuma öğlen saatlerinde iki farklı paylaşım yaptı. Anonim şahıs, BtcTurk kullanıcılarına ait olduğu iddia edilen bazı ad/soyadları ile e-posta ve ikamet adresleri paylaştı.

Toplamda onlarca satırın yer aldığı gönderilerde, BtcTurk’te çalışmış kişilere ait kişisel bilgiler yer alıyor. Forumda herkesin görebileceği şekilde yayınlanan bilgilere ek olarak, “daha fazla” verinin yer aldığı ek bir dosya daha paylaşıldı. Şu ana dek paylaşılan verilerin ortalama boyutu incelendiğinde, ilgili dosyada yüzlerce verinin yer alıyor olması muhtemel duruyor.

BtcTurk kullanıcılarına ait verilerin; ad ve soyadı, e-posta adresi, doğum tarihi, telefon numarası, ikamet ve IP adresi gibi bilgilere ek olarak bakiye miktarından ve ve kimlik kartlarıyla çekilmiş selfielerden oluştuğu iddia edildi.

btcturk-veri-raidforums
Listede, BtcTurk çalışanlarınca kullanılmış e-posta adresleri yer alıyor

“BtcTurk kaynaklı olduğuna dair kanıt yok”

BtcTurk, bu bilgilerin forumda satışa çıkarılmasının ardından konuyla ilgili bir güvenlik incelemesi başlattı. Cuma günü Koin Bülteni’ne konuşan bir BtcTurk yetkilisi, 2019’dan başlayıp günümüze kadar gelen kayıtları incelediklerini ve bu sızıntının “BtcTurk kaynaklı olduğuna dair herhangi bir kanıt bulmadıklarını” söyledi.

Yetkili, bu gibi iddialarla sık sık karşılaşıldığını ve bunlar için rutin çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Şu ana dek BtcTurk’ün veri tabanından kaynaklanan bir sızıntıya rastlanmadığı vurgulanırken, bu gibi sızıntıların daha farklı medyumlardan kaynaklanıyor olabileceği düşünülüyor. Aynı listede, farklı borsalarla bağlantılı olduğu düşünülen bilgiler de yer alıyor.

Listede BtcTurk’te çalışmış kişilere ait bilgilerin de yer alması hakkında konuşan yetkili, “Orada BtcTurk mail adreslerinin geçmesi, verilerin BtcTurk’ten sızmış olduğuna dair asla bir kanıt değil. açıklamasında bulundu.

Verilerin kaynağının yanı sıra, otantikliğine ilişkin de soru işaretleri olduğu düşünülüyor. Aynı satıcı tarafından açılmış daha farklı bir ilanda, satıldığı söylenen şeylerin satılmadığına dair bulgulara rastlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!