Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BtcTurk Kullanıcılarının Bilgilerinin Satışa Çıktığı İddia Ediliyor

Anonim bir şahıs, bazı online forumlarda BtcTurk kullanıcılarına ait kişisel bilgileri satılığa çıkardığını duyurdu. Doğruluğu teyit edilmemiş sızıntıda; kullanıcıların ad ve soyad bilgilerinin, telefon numaralarının, selfielerinin yer aldığı iddia edildi.

RaidForums’a 11 Mayıs’ta “v0st3rmzz” kullanıcı adıyla katılan bir şahıs, aynı tarihli paylaşımında uPlexa, Indodax, BtcTurk ve Crypxie gibi kripto para borsalarından sızmış bilgilere sahip olduğunu söyledi. v0st3rmzz, potansiyel alıcılar ile e-posta aracılığıyla görüşüyor.

raidforums-btcturk-database-sale

“Herhangi bir güvenlik ihlali bulunmamaktadır”

v0st3rmzz, bugün kaynağı BtcTurk olduğu iddia edilen verilere ilişkin yeni bir paylaşım yaptı. Sızdırılan dosyalarda BtcTurk kullanıcılarının sırasıyla,

ad ve soyad, e-posta adresi, doğum tarihi, telefon numarası, adres ve IP adresi gibi bilgilere ek olarak bakiye bilgisi ile kimlik kartıyla çekilmiş selfielerin yer aldığı belirtildi.

Borsadan sızdırıldığı söylenen verilerin 2019 yılına ait olduğu açıklanırken, bilgileri satın almak için bu şahsa içinde alıcının public key’inin de yer aldığı bir e-posta gönderilmesi gerektiği belirtildi. v0st3rmzz, “daha farklı borsalara, ICO’lara, ön-satışlara ait verilere” de sahip olduğunu iddia ediyor.

Bir BtcTurk temsilcisi, Koin Bülteni’nin kişisel bilgilerin sızmış olduğu iddiası ile ilgili sorduğu soruya şu yanıtı verdi:

“Ekiplerimiz konuyu incelemektedir. Sistemlerimizde herhangi bir güvenlik ihlali bulunmamaktadır. BtcTurk olarak kişisel verilerin güvenliği hususuna azami hassasiyet göstermekteyiz. Kişisel verilerin güvenliğinin ön planda olduğu bilinciyle faaliyetlerimize devam ettiğimizi belirtmek isteriz.”

2019’da yaşanan phishing olayı akıllara geldi

Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan BtcTurk’ün ismi, 2019 yılında yaşanan bir phishing saldırısı ile gündeme gelmişti. Borsadaki tahtalarda Aralık 2018’de sıra dışı fiyat hareketlilikleri görüldü; Mart 2019’a gelindiğindeyse bazı borsa kullanıcılarına dolandırıcılık amaçlı e-postalar gönderilmeye başladı.

btcturk-2019-oltalama-mail
BtcTurk kullanıcılarına gönderilen e-posta

Borsa yetkilileri, 2 Mart 2019’da kullanıcılara gönderilen e-postalar hakkında bir duyuru yayınlayıp“BtcTurk tarafından sizlere gönderilen e-posta iletilerinde, şifreniz veya iki aşamalı doğrulama kodunuz talep edilmemektedir. Varlıklarınızı farklı bir adrese göndermeniz istenmez. Oltalama girişimlerine karşı dikkatli olmanızı öneririz.” açıklamasında bulundular.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!