Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether, USDT Rezervleri İçin 2014’ten Sonra İlk Kez Detaylı Rapor Paylaştı

Tether, perşembe günü USDT üretmek için kullandığı rezervlerin raporunu yayımladı. Rezervlerin %3,87’inin nakit para şeklinde tutulduğu açıklandı.

58.2 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük stablecoin olan USDT’nin üreticisi Tether, rezervlerinin 31 Mart 2021 tarihi itibarıyla ne durumda olduğunu açıkladı. Şirket, bu kadar detaylı bir raporu en son 2014’te yayımladı.

Rezerv 4 farklı kategoriye ayrıldı

Bugün açıklanan sayılara göre USDT rezervinin %75,85’ini nakit ve nakde eşdeğer varlıklar, kısa vadeli mevduatlar ve commercial paper’lar oluşturuyor. Bu kategorinin ağırlık dağılımı,

  • %65,39 commercial paper,
  • %24,20 fiduciary hesap
  • %3,87 nakit,
  • %3,60 ters repo işlemleri,
  • %2,94’ü hazine bonosu şeklinde oldu.

Rezervin geriye kalan %12,55’lik kısmı teminatlı borçlanma araçlarından, %9,96’sı şirket tahvil ve fonları ile kıymetli madenlerden, %1,64’ü ise dijital tokenlar dahil olmak üzere diğer yatırımlardan oluşuyor.

Tether Genel Danışmanı Stuart Hoegner, şirketin rezervlerinde küçük bir yer kaplayan nakit miktarıyla ilgili “(Raporu) okuyanlar, ‘nakit’ olarak tutulmayan varlıkları, likidite eksikliğiyle karıştırmamalı.” dedi.

tether-usdt-rezerv

Daha şeffaf bir politika izlemeye başladı

Bitfinex ve Tether, bu yılın başında 18.5 milyon dolarlık tazminat ödeme suretiyle New York Başsavcılığı ile uzlaşma sağladı.

Şirket, dava kapandıktan sonra daha şeffaf bir politika izlemeye başlayacağını açıkladı. Hoegner, bugün yayımlanan raporun, bu politikaya karşı duydukları “kararlılığın” bir göstergesi olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!