Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ve Tether Davasında Uzlaşma Sağlandı

New York’ta sürdürülen Bitfinex ve Tether davasında uzlaşmaya varıldı. İkili, 2019 yılında yaşanan olaylar sebebiyle 18.5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Bitfinex, Crypto Capital ile yaşadığı mali problemleri aşabilmek için Tether’dan yüz milyonlarca dolarlık borç para aldı. New York Başsavcılığı, Nisan 2019’da gerçekleşen işlemde bir usulsüzlük olup olmadığını öğrenmek için bir soruşturma başlatmıştı.

Davada uzlaşmaya varıldı

İki yılı aşkın süredir soruşturma altında olan Bitfinex ve Tether, 18.5 milyon dolar tazminat ödeme karşılığında savcılıkla uzlaşmaya vardılar. The Block’un haberine göre Bitfinex ve Tether arasında gerçekleşen işlemde bir usulsüzlük tespit edilmedi.

Tether’ın 2017’den önceki bazı tarihlerde USDT’yi desteklemeye yetecek kadar rezervi olmadığı vurgulandı. Bunun sebebi, şirketin o tarihte ortak bir bankayla çalışmıyor olmasıydı. Steptoe & Johnson adlı hukuk firmasının ortaklarından Jason Weinstein, “Tether’ın, (karşılıksız) USDT bastığına veya kripto para fiyatlarını manipüle ettiğine dair bir bulguya rastlanmadı.” dedi.

Bitfinex’in avukatı Stuart Hoegner, şirketin tazminat ödemeye neden razı geldiğini şu sözlerle açıkladı: “Bu tazminat, bu olayı geçmişte bırakmak istediğimizin bir göstergesi.”

USDT rezervlerine dair rapor sunacak

Bitfinex ve Tether ikilisi, USDT rezervleri için çeyreklik bir rapor hazırlayıp bunu hem savcılık hem kamu ile paylaşacak. Tether’ın da avukatlığını yapan Hoegner, “Başsavcılık gibi, biz de daha şeffaf çalışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Raporların, her çeyrekte bir paylaşılacağı açıklandı.

New York Başsavcılığı, 18.5 milyon dolarlık para cezasına ek olarak ikilinin New York’ta ikamet eden vatandaşlara mali hizmet sunmasını yasakladı. New York Başsavcısı Letitia James, yayınlanan bildiride şunları söyledi:

“Bitfinex ve Tether, yaşadıkları zararı kapatabilmek ve işletmelerini ayakta tutabilmek için maddi açıklarını yasa dışı bir şekilde kapattılar. Tether’ın, USDT’nin her daim dolarla desteklendiğine yönelik iddiası yalandı.”

Tether, toplamda iki buçuk yıl süren bu soruşturma kapsamında başsavcılığa iki buçuk milyon sayfalık döküman sundu. Şirket, bugünkü açıklamasında “Bu olayı artık geride bıraktık.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!