Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy CEO’su: “Bitcoin Alıp On Yıl Bekleyin”

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’i “alışveriş yapmak için kullanmanın” mantıklı olmadığını açıkladı.  Onun bir değer saklama aracı olma özelliğini ön plana çıkaran isim, “Birikiminizi on yıl boyunca korumak istiyorsanız. … Bitcoin alın.” dedi.

Rezervinde 70.000’den fazla Bitcoin barındıran MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, bugün CNBC’nin Squawk Box programına katıldı. Bitcoin’i bir yatırım enstrümanı olarak değerlendiren Saylor, onun altın pazarından büyük bir pay alacağını söyledi.

“7-8 milyar insan” kullanacak

Bir akıllı telefonu ve İnternet erişimi bulunan pek çok insan, kripto para dünyasına giriş yapabiliyor. Bitcoin’in, İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte daha geniş bir kitleye ulaşabileceğine inanılıyor.

Programda, Bitcoin’in özellikle enflasyonun yüksek olduğu ülkelerde kullanışlı olabileceği gündeme getirildi. Onu “dijital altın” olarak tanımlayan Michael Saylor, “Günün birinde yedi-sekiz milyar insan, birikimlerini koruyabilmek için telefonunda bir külçe dijital altın tutuyor olacak.” dedi.

Teknoloji şirketlerinden örnek veren Saylor, “Google’ın trilyon dolarlık bir ağ haline gelmesi 22; Amazon’un 24, Apple’ın 42, Microsoft’un 44 yıl sürdü. Bitcoin, 12 yılda trilyon dolarlık dijital bir para sistemi haline geldi. Dünyanın bu şeye ihtiyacı var.” açıklamasında bulundu.

Bitcoin alıp “on yıl” bekleyin

Kripto para kullanıcıları, Bitcoin’in bir “ödeme aracı” mı yoksa bir “değer saklama aracı” mı olduğu konusunda farklı görüşlere sahip. Michael Saylor, onun alışveriş yapmak için kullanılmasını ve genel olarak “harcanmasını” doğru bulmuyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pazartesi günkü açıklamasında Bitcoin ile işlem yapmanın “verimli olmadığını” söyledi. Bu açıklamaya atıfta bulunan Saylor, “İnsanlar Bitcoin’i kahve almak için filan kullanacaklarını sanıyorlar. … O bir para birimi değil.” dedi. Onun yapısına ilişkin, şu sözler kullanıldı:

“Bitcoin harcama yapmak için kullanılmaz. Birikim için kullanılır. Bitcoin’in son on yıl içerisinde, %200 gibi bir yıllık bileşik büyüme oranı vardı. Eğer on yıllık bir birikim yapmak istiyorsanız, tek bir işlem yapmanız yeterli. Tüm paranızı Bitcoin’e yatırıp, on yıl bekleyin.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!