Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Bitcoin Hakkında Konuştu

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, sabah saatlerinde katıldığı bir etkinlikte Bitcoin hakkında konuştu. Yellen, açıklamalarında onu “Spekülatif bir varlık” olarak tanımladı. Bitcoin fiyatı gün içinde binlerce dolar düştü.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, pazartesi sabahı 2021 DealBook DC Policy Project etkinliğine katıldı. The Economic Times’ın haberine göre, Yellen’ın Bitcoin’i tarif etmek için kullandığı iki kelime “spekülatif” ve “verimsiz” oldu.

Bitcoin ile işlem yapmak “verimsiz” 

Bitcoin’in volatilitesine atıfta bulunan Hazine Bakanı, onun “Yüksek derecede spekülatif bir varlık” olduğunu açıkladı. Yellen, fiyat hareketliliklerinin yanı sıra Bitcoin ile işlem yapmanın “Çok verimsiz” olduğunu, bu işlemlerin yapılabilmesi için “Dev miktarlarda elektrik harcandığını” dile getirdi. Bitcoin, kullandığı Proof-of-Work algoritmasının çevreye verdiği zarar nedeniyle eleştirildi.

Janet Yellen, perşembe günü katıldığı başka bir etkinlikte onun “spekülatif” yapısını bir kez daha gündeme getirmiş, bunun yatırımcı açısından sorun teşkil edebileceğini ifade etmişti. CNBC’nin haberine göre Yellen, bitcoin regülasyonlarıyla ilgili “Yatırımcıları korumak için ne gerekiyorsa yapılmalı.” ifadesini kullandı.

Bitcoin fiyatı binlerce dolar düştü

Bitcoin fiyatı, hafta sonunda 58.300 doları aşarak rekor kırdı. BTC, pazartesi günü bir gün içerisinde binlerce dolar değer kaybetti. Coinbase’in BTC/USD paritesine göre fiyat saat 17:00 sularında 46.616 dolara kadar düştü.

bitcoin-fiyati-dolar-coinbase

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!