Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Yükü Kaldıramadı: Ethereum İşlemleri Durdu

Kripto para borsası Binance, oluşan yoğun trafik sebebiyle teknik sorunlar yaşamaya başladı. Binance CEO’su, açıklamasında “tüm zamanların en büyük trafiğini” aldıklarını söyledi. Bazı işlemlerde gecikme yaşanırken, ETH transferlerine ara verildi.

Bitcoin, öğleden sonra başlayan düşüş sonrası binlerce dolar değer kaybetti. Kripto para piyasasından toplamda 100 milyar doları aşkın para silindi. Bu sırada, ticaret hacmi bakımından en büyük borsa olan Binance bazı teknik sorunlar yaşamaya başladı.

Sorunu çözmeye çalışıyorlar

Kripto para piyasasında yaşanan hareketlilik, yatırımcıları harekete geçirdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao, daha önce hiç olmadığı kadar fazla trafik aldıklarını duyurdu. Bunu bir önceki rekorla kıyaslayan Zhao, arada “yüzde 50’lik bir fark” olduğunu söyledi.

Borsanın altyapısının büyük ölçüde sorunsuz çalıştığını söyleyen Zhao; spot ve vadeli işlemler için kullanılan bazı API’larda sorun olduğunu açıkladı. Spot API’larında bazı gecikmeler olduğu, bu gecikmelerin şimdilik giderildiği belirtildi.

Vadeli işlem tarafındaki sorunun hala devam ettiğini belirten Zhao, sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

binance-zhao-borsa-iptal Ethereum işlemlerini durdurdu

Zhao, bu paylaşımı yaptıktan 10 dakika sonra Ethereum ağındaki yoğunluk hakkında konuştu. Ağın tıkandığını açıklayan Zhao, gas maliyetinin 1.200’ün üstüne çıktığını duyurdu. Borsa, bu sebeple Ethereum çekme işlemlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.

binance-ethereum-borsa-cz

Binance, 17:48’de durdurduğu ETH çekme işlemlerini 18:27’de yeniden açtı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!