Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Bir Günde 5 Bin Dolar Düştü

Pazar günü 58.000 doların üstünden işlem gören Bitcoin, haftanın ilk gününde 53.000 dolara kadar geriledi. Öğleden sonra 45 dakika gibi bir zaman dilimi içerisinde 2.000 dolarlık düşüş yaşandı. Bitcoin balinaları, bunlar yaşanmadan önce harekete geçti.

Bitcoin fiyatı, rekor kırdıktan sonra yüzde 6’dan fazla düşüş yaşadı. Coinbase’te 24 saatte çizilen grafiğin zirvesi 58.367; dibiyse 52.610 dolar oldu. BTC fiyatının bir günden kısa süre içerisinde beş bin dolar düşmesi, bir buçuk milyar dolarlık pozisyonun REKT olması ile sonuçlandı.

Borsalara yüklü miktarda BTC gönderildi

Haftanın ilk gününde piyasadan 100 milyar dolar silindi. Borsalara düşüş öncesi gönderilen Bitcoinler, piyasadaki satış baskısını şiddetlendirdi. IntoTheBlock verilerine göre yatırımcılar pazar günü borsalara 59.000’den fazla bitcoin gönderdi.

intotheblock-gemini-borsa-bitcoin
IntoTheBlock, bu bitcoinlerin Gemini’ye yollandığını açıkladı. (Kaynak)

Bu bitcoinlerin 33.000’inden fazlasının ABD’deki Gemini adlı borsaya yollandığı ifade ediliyor. Bazı analistler ise bu yorumda bir hata olduğunu, bu Bitcoinlerin Gemini’ye değil OKEx’e gönderildiğini, paranın istikametinin Amerikan değil Asya pazarı olduğunu öne sürüyor.

bitinfocharts-okex-bitcoin
BitInfoCharts ise bu cüzdan adresini Gemini’ye ait olarak değil, OKEx’e ait olarak tanıyor

Asyalı balina büyümeye devam ediyor

Daha detaylı bir inceleme yapıldığında, OKEx adresinden tekil bir adrese yüklü miktarda bitcoin gönderildiği görülüyor. 3Kzh9qAqVWQhEsfQz7zEQL1EuSx5tyNLNS kodlu bir cüzdan, gün boyu neredeyse 18.000 bitcoin topladı.

İçinde on binlerce Bitcoin barındıran bu adres, analistler tarafından yakından takip ediliyor. 2018 yılında yapılan bir araştırma, bu adresin Asya’daki kripto para dolandırıcılıkları ile bağlantılı olabileceğini öne sürdü.

okex-asya-bitcoin-balina
OKEx’ten çıkan paraların bir kısmı bu adrese gönderildi

Kim(ler)e ait olduğu bilinmeyen bu adres, zaman zaman yüklü miktarlarda dump yapması ile tanınıyor. Bir kripto para analistine göre bu adrese gönderilen 18.000 bitcoin, piyasadaki satış baskısının artabileceğine işaretti.

Piyasadaki düşüş REKT ile sonuçlandı

Vadeli işlem yatırımcıları, piyasadaki düşüşün etkilerini doğrudan hissetti. The Block verilerine göre piyasada sadece bir saat içerisinde 410 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi. Bunun 237 milyon dolarlık kısmı Binance kaynaklı oldu.

block-tasfiye-bitcoin-kripto-para
Bir saatte tasfiye olan pozisyonlar, Kaynak

Bybt’e göre 24 saatte tasfiye olmuş pozisyonların değeri bir buçuk milyar doları aşıyor. Bunun 700 milyon doları aşkını, Bitcoin pozisyonlarından oluşuyordu. Rekt olan pozisyonların yüzde 92’sinden fazlası uzun pozisyondu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!