Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Haftada İkiye Katladı: Solana (SOL) Neden Yükseliyor?

Bir günde 10 bin dolar düşüş gören Bitcoin ile birlikte birçok altcoin değer kaybı gördü. Solana (SOL) ise 24 saatte %45 oranında artarak ATH gördü. Peki SOL fiyatı neden yükseliyor?

Solana (SOL) fiyatı, 23 Şubat’ta 15,03 dolara çıktı ve tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. SOL; hafta içerisinde %55, aylık grafikte ise %293 oranında yükseldi. İşte SOL fiyatını yükselten gelişmeler.

Solana (SOL) gelişmeleri

  • “Ethereum killer” projelere ilgi arttı: ETH gas ücretlerinin yükselmesi, Binance borsasındaki ETH işlemlerinde kesinti yapılması gibi gelişmeler sonucunda Ethereum killer olarak görülen projelere olan ilgi yükseldi. Ethereum ağı ile çift yönlü köprü kurmuş olan Solana, ether yatırımcılarının ilgisini çekmiş olabilir.
  • Staking duyurusu: 10 Şubat’ta Solana mainnetinde staking uygulanması yönündeki karar topluluğun oy çokluğuyla kabul edildi. 14 Şubat’ta kripto para cüzdanı Moonlet, SOL stake edilebileceğini açıkladı. FTX borsası, 18 Şubat’ta SOL stake edilebileceğini duyurdu.
  • DeFi hackathon başladı: 15 Şubat’ta Solana ve Serum’un ortak etkinliği olan DeFi hackathon etkinliğinde toplam 400 bin dolarlık ödül verilecek. Etkinlik 1 Mart’ta sonlanıyor. 
  • Aleph.in ile entegrasyon: Solana; merkeziyetsiz, açık kaynak kodlu bulut projesi Aleph.in ile 16 Şubat’ta entegrasyon sağladı.
  • Listeleme haberi: Bitfinex, SOL tokenı listeleyeceğini açıkladı.
  • The Graph ile ortaklık: Solana, The Graph ile kurduğu entegrasyonla merkeziyetsiz yazılım geliştirme araçlarını daha güçlü hale getirdi.
  • Raydium eklendi: DeFi platformunda otomatik piyasa yapısı (AMM) algoritmasıyla çalışan ve on-chain likidite sağlayan Raydium, Solana ile entegrasyon sağladı.
  • Yeni NFT’ler geldi: Solana’nın NFT pazar yeri olan Solible platformuna yeni NFT’ler eklendi.

SOL fiyatı

3.6 milyar dolarlık piyasa değeri bulunan SOL, 24 saatlik zaman diliminde %45 yükseldi. İşlem hacmi 1 milyar dolara çıkan SOL token, 13 doların üzerinde fiyatlanıyor.

solana-sol
Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!