Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Rest Üstüne Rest: SEC ile Yıllarca Sürecek Yasal Savaşa Hazırız!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, gerektiği taktirde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile uzun bir yasal mücadeleye hazır olduklarını açıkladı.

Yakın tarihte CNBC’ye verdiği röportajında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Brian Armstrong, SEC ile uzun bir yasal savaşın başlayabileceğini ve buna hazır olduklarını ifade etti. SEC’in Coinbase’e menkul kıymetler yasası ihlalleri konusunda Wells bildirimi göndermesiyle başlayan tartışmalı süreçte her iki tarafın açıklamaları da gündem yarattı. CEO, Her ne kadar dava sürecinin ilk tercihleri olmayacağını belirtse de yasal netlik ve adil bir düzenleyici yaklaşım için bu yola başvurmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi.

SEC’in bu hamlesi karşısında hayal kırıklığını bir kez daha dile getiren CEO, süreç içerisinde yapıcı hiçbir geri dönüş alamadıklarını ve işin sonunda beklenmedik şekilde Wells bildirimi ile karşılaştıklarını belirtti:

Geçen yıl onlarla 30’dan fazla kez bir araya geldik. Onlardan neyi daha iyi ya da farklı yapabileceğimize dair tek bir geri bildirim alamadık ve sonra bu Wells bildirimi geldi. Sanırım ihtiyacımız olan netliği elde etmek ve içtihat oluşturmak için mahkemeye gitmek zorunda kalacağız.

Son yaptığı açıklamasında düzenleyici netliğin olmaması halinde ABD’den taşınmayı düşüneceklerini vurgulayan Armstrong, tüm olasılıkları değerlendirdiklerini açıkça belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!