Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Bitcoin ve Kripto Paralara Göz Kırptı: Uluslararası Ticarette Yeşil Işık!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin dış ticarette deneysel bir şekilde kullanılabileceğini belirtti.

Yerel bir ajansın 17 Nisan tarihinde yayınladığı habere göre Nabiullina, ülke içinde kripto para birimlerinin kullanılmasına şiddetle karşı çıksa da dış ödemelerde kripto para birimlerinin deneysel olarak kullanımına imkan tanınması gerektiğini düşünüyor.

Başkan Nabiullina kripto para ekosistemi çevresinde kripto karşıtı söylemleri ile bilinse de Rusya Devlet Duması’nda konu hakkında yaptığı bir açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Ülke içerisinde kripto paraların kullanılması görüşüne bağlılığımızı sürdürüyoruz. Ancak dış ödemeler için bunun deneysel bir şekilde mümkün kılınması gerektiğine inanıyoruz.

Dış ödemelerde kripto para kullanımını düzenleme ve denetleme konusunda bir yasa tasarısı taslağının hazırlandığı da alınan verilen arasında yer aldı.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Aleksey Guznov, hem özel şirketlerin hem de kamu şirketlerinin ödemelere katılabileceğini belirtti. Guznov, konu hakkında basına verdiği demeçte, mevcut durumda hükümetle konu hakkındaki tartışmaların devam ettirildiğini dile getirdi. Deney kapsamında yer alacak şirketlerin belirlenmesi konusunda, faaliyet kapsamlarının net olarak tespit edilmesini amaçladıkları ifade edildi.

Rusya Maliye Bakanlığı’nın yakın geçmişte, Bitcoin madenciliği ve kripto paralara dair ertelenmiş bir yasa paketini ağırlaştırarak yeniden önermeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!