Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Düşüşünü Ne Tetikledi? Binance Üzerinde 16 Bin BTC Satışı!

Bitcoin’in (BTC) 30 bin dolardan dakikalar içerisinde yaşadığı 1.000 dolarlık düşüş sırasında Binance üzerinde 16 bin adet BTC satıldı.

Bitcoin’in TSİ sabahın ilerleyen saatlerinde 15 dakika içerisinde aniden yaşadığı 1.000 dolarlık düşüşün perde arkası gün yüzüne çıkmaya başladı.

Bir Twitter kullanıcısı ve kripto para trader’ı Skew yaptığı paylaşımda, Bitcoin’de yaşanan düşüşe diğer borsalardaki normal satış hacimlerine kıyasla Binance spot işlemlerde gerçekleşen ilginç satışın neden olduğunu ortaya attı. Skew sunduğu veriler ile piyasadan 470 milyon dolar değerinde 16 bin BTC satıldığını gözler önüne serdi.

Resim

Binance’den yapılan satışın piyasa için alışılmadık bir durum olduğunu dile getiren Skew, genellikle böyle toplu satışların “kötü haberler öncesi” gerçekleştiğine dikkat çekti.

Binance üzerinde yapılan 16 bin BTC’lik satış alışılmadık bir boyutta. Böyle büyük satışlar genellikle kötü haberler ortaya çıkmadan önce yapılıyor.

Skew ayrıca 29 bin doların korunması ve piyasaya yeni bir FUD düşmemesi halinde bu seviyelerin yeni bir yerel dip olabileceğine değindi.

Öte yandan satış için ortaya atılan iddialar arasında ABD Hükümetinin satış yapmış olma ihtimali ve İngiltere’de yıllık enflasyonun %9,8’lik beklentiye karşılık %10,1 olarak açıklanması yer aldı.

ABD Hükümeti İhtimali Zayıf

ABD Hükümeti deep web platformu Silk Road’dan elde ettiği Bitcoinlerin 14 bin BTC’lik kısmını satmış, bu yıl içerisinde geri kalan kısmını satacağını açıklamıştı. Yaşanan düşüşün ABD tarafından tetiklendiği düşünülse de hükümet ilk satışı Coinbase üzerinden yapmıştı. Bu nedenle Binance’den gelen bu yüklü satışın ABD Hükümetinden kaynaklanma ihtimalinin düşük olduğu varsayılıyor.

İngiltere’nin Enflasyon Açıklaması ile Saatler Uyuşuyor

Fakat İngiltere’nin yıllık enflasyonunun beklentilerin üzerinde gelmesi piyasayı etkilemiş olabilir. Bitcoin’de gelen yüklü satış ile birlikte yaşanan düşüşün İngiltere’nin enflasyon verilerini açıkladığı dakikalara denk geliyor olması ihtimalleri daha da artırıyor.

Dünyanın en güçlü ekonomisinden birine sahip olan İngiltere’nin, henüz enflasyonu beklenen seviyelere çekememesi dünya genelinde bir resesyon ihtimalini daha da güçlendirirken yatırımcılar tedbir amaçlı satış gerçekleştirmiş olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!