Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTT Neden Yükseliyor? İşte FTX Yeniden Başlatma Planındaki Yeni Gelişme

İflas eden FTX’in potansiyel yeniden başlatma planları eski dev yatırımcısının ilgisini çekince FTT, %20’ye varan değer artışı yaşadı.

Bloomberg konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı 18 Nisan tarihli haberinde, geçtiğimiz günlerde 7,2 milyar dolar varlık kurtardığını duyuran FTX’in potansiyel yeniden başlatma planlarının girişim sermayesi şirketi Tribe Capital’ın ilgisini çektiğini aktardı.

Kaynaklar, Tribe kurucu ortağı Arjun Sethi’nin ocak ayında FTX teminatsız alacaklılar komitesiyle gayriresmi teklifi değerlendirmek için bir araya geldiğini belirtti. Tribe’ın 100 milyon doları kendi bütçesinden ve ortaklarından olmak üzere 250 milyon dolarlık bir fon toplama kampanyasına başlayacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Yönetimi altında 1,6 milyar dolardan fazla varlık bulunan Tribe’ın daha önce de yatırım yaptığı FTX’in yanı sıra popüler kripto para borsası Kraken’in de yatırımcıları arasında bulunduğuna dikkat çekildi.

FTX’in operasyonlarını yeniden başlatma planlarının kamuoyuna yansıması ve borsanın büyük bir risk sermayesi şirketi tarafından ilgi çekmesi yerel token FTT’de olumlu bir etki yarattı. Coingecko verilerine FTT haberin ardından 1,89 dolar seviyesinden 2,27 dolar seviyesine kadar yükselerek %20’ye yakın değer kazandı ve yazım itibariyle 2,04 dolar seviyesinden işlem görüyor

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!