Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte Büyük Yükselişleri Tetikleyen Güney Koreli Yatırımcıların Gözdesi 10 Altcoin

Güney Koreli yatırımcıların son zamanlarda en çok tercih ettiği 10 kripto para birimi ortaya çıktı. 

On-Chain analitik firması Kaiko’nun araştırmasına göre 2023 yılının başından beri Güney Koreli yatırımcıların en çok tercih ettiği altcoin Ripple (XRP) oldu. Dört büyük Güney Kore borsasından alınan verileri kapsayan bu raporda, Ripple/Güney Kore Wonu işlem çifti diğer işlem çiftlerine kıyasla işlem hacmi bakımından açık ara farklı öne çıktı.

Toplamda 10 farklı altcoin‘i kapsayan raporda, Güney Kore’nin en çok işlem hacmine sahip ikinci kripto varlığı Nano (XNO) olurken üçüncü sırada ise Dogecoin (DOGE) yer aldı.

Kaiko geçtiğimiz hafta Güney Kore borsalarının işlem hacimlerinin şubat ayından beri kez 4 milyar doları aştığını aktardığı bir raporda, iki yılda altcoinlerin Güney Kore’deki kripto para piyasasının %80’ine hakim olduğunu öne çıkarmıştı.

Altcoin bakımından diğer borsalara fark atan Güney Kore borsaları, son dönemde kripto para birimlerinin yükselişinde en önemli etkenlerden oluyor. Raporun paylaşıldığı dönemlerde ise ApeCoin’in (APE), Güney Kore’nin en büyük kripto para borsası Upbit’de Bitcoin’e karşı 22x yapması oldukça dikkat çekmişti.

Öte yandan nisan ayının ilk günlerinde Güney Kore’nin üç büyük kripto para borsası olan UpbitBithumb ve Korbit‘te toplam XRP işlem hacmi milyar dolarlara ulaşmış ve bu ani artış wash trading iddialarını beraberinde getirmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!