Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’ın İşlem Hacmi Bu Borsalarda Dikkat Çekti: Wash Trading İddiası

Son günlerin en çok konuşulan altcoinlerinden Ripple’ın (XRP) işlem hacmi bazı Güney Kore merkezli kripto para borsalarında uçuk seviyelere çıktı.

Son dönemlerde Ripple davasının olumlu sonuçlanacağına dair söylentilerle birlikte yükselişe geçen XRP fiyatı beraberinde kayda değer bir işlem hacim yarattı.

Borsalar tarafından sağlanan verilere göre Güney Kore’nin üç büyük kripto para borsası olan Upbit, Bithumb ve Korbit‘te toplam XRP işlem hacmi milyar dolarlara ulaştı.Verilere göre Upbit’in XRP işlem hacmi 790 milyon doları aşarak aynı dönemde Binance’in 720 milyon dolarlık işlem hacmini geride bıraktı.

Öte yandan XRP işlem hacmi, Bithumb’ın toplam işlem hacminin %37‘sine ve Korbit’in toplam işlem hacminin %50‘sine ulaşarak tarihi bir rekor kırdı. CoinDesk tarafından yapılan açıklamada, söz konusu işlem hacimlerinin bir kısmının wash trading olabileceği iddia edildi.

Bu ani işlem hacmi artışlarını yorumlayan uzmanlar, yaşananların genellikle Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ticaretinin hakim olduğu Güney Kore kripto borsaları için alışılmadık bir durum olduğunu belirtti.

CoinGecko verilerine göre son 2 hafta içerisinde %33 yükseliş gösteren XRP yazım esnasında 0,506 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!