Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü Kripto Borsası ABD’ye Dayanamadı: Ülkede Faaliyetlerini Sonlandırıyor

Köklü kripto para borsası Bittrex, giderek sıkılaşan düzenleyici çerçeveyi sebep göstererek ABD’deki faaliyetlerini sonlandıracağını açıkladı.

Bittrex 31 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, 30 Nisan tarihinden itibaren ABD üzerindeki tüm faaliyetlerini sonlandıracağını bildirdi. Borsa, faaliyetlerini sonlandırmasının sebebi olarak ABD’de giderek sıkılaşan düzenleyici çerçeveyi ve netlikten uzak uygulamaları işaret etti.

Borsa, 2013’te tüm müşterilerine teknoloji ve adil bir ticaret çerçevesi sunabilmek adına çıktığı yolda artık teknolojiden öte düzenleyici çerçevelerle mücadele ettiklerini ve bu durumun ekonomik olarak sürdürülebilirliğe zarar verdiğini belirtti. Bu kapsamda şirket, motivasyonlarını ABD dışındaki faaliyetlerini geliştirmeye yönelteceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, müşterilerin kripto varlıklarını çekmeleri için son gün 29 Nisan olarak belirlenirken, itibari para çekimleri için ise son tarihler 24 ve 27 Nisan olarak ayarlandı. Varlıklarını son çekim tarihine kadar almayan kullanıcılar, sonrasında uzun bir süre varlıklarına ulaşamayabilecekleri konusundan uyarıldı.

Ayrıca kullanıcıların 14 Nisan tarihine kadar aktif ticarete devam edebileceği ancak sonrasında açık pozisyonların ve bekleyen emirlerin otomatik olarak kapatılacağı aktarıldı.

Borsanın kurucu ortağı Richie Lai, toplamda dokuz senelik bir tecrübe için tüm müşterilerine teşekkür ederken bu yolculuğun onlar için benzersiz bir deneyim olduğunu dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!