Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yaklaşık 10 Bin Bitcoin Satan ABD Daha da Satacak: Elinde Ne Kadar Var?

ABD Hükümeti yaklaşık 4 ay önce ele geçirdiği Silk Road bağlantılı 50 bin Bitcoin’in 9.800 tanesini sattı. Hükümet, elindeki tüm BTC’leri bu yıl içerisinde parça parça satmayı planlıyor.

ABD Hükümeti 14 Mart tarihinde yaklaşık 216 milyon dolar karşılığında 9.800 Bitcoin sattığını açıkladı. Yayınlanan detaylı mahkeme dosyasında, söz konusu Bitcoin’lerin James Zhong tarafından Silk Road‘dan ele geçirilen 50.000 BTC‘nin parçası olduğu belirtildi. Hükümet, elinde kalan 41.490 BTC‘yi 2023 yılı içerisinde 4 parça halinde satmayı planladığını vurguladı.

Söz konusu 50.000 BTC 2021 yılında Deep Web platformu Silk Road’dan James Zhong tarafından çalınmıştı. Sanık Zhong 2021 yılında bu suç sebebiyle göz altına alıp tutuklandı fakat Bitcoin’lerin akıbeti uzun süre bilinmezliğini korudu.

Zhong, 4 Kasım 2022 Cuma günü ABD Bölge Yargıcı Paul G. Gardephe huzurunda en fazla 20 yıl hapis cezası alacağı Silk Road suçlamasını kabul etti. Bu itirafa paralel olarak ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) 50 bin BTC’nin bulunduğu belleğin yerini tespit edildiğini ve yetkililer tarafından el konulduğunu beyan etti.

Silk Road internet üzerinde açılan ilk yasadışı market olarak akıllara kazınmıştı. Beraberinde Dark Net ve Deep Web gibi tanımları getiren bu atılım kimilerine göre bir devrim kimilerine göre suçlular için çanak tutan bir yapıdan ibaretti. Silk Road kurucusu Ross Ulbricht 2013 yılında tutuklandı. 10 yıldır hapis yatan Ulbricht’in şartlı tahliyesiz iki müebbet cezası bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!