Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın NFT Koleksiyonunun İkinci Serisi Yayında

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın NFT koleksiyonunun ikinci serisi yayınlandı.

Donald Trump 18 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, ikinci NFT koleksiyonunun satışa sunulduğunu duyurdu. Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonra koleksiyon parçalarının tamamının satıldığı belirtildi.

Eski Başkan Trump konu hakkında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Daha önce piyasaya sürdüğüm Dijital Ticaret Kartlarımın büyük başarısı nedeniyle şu anda ikinci serinin yayınlandığını bildirmekten memnuniyet duyarım.

Polygon (MATIC) blockchain’i üzerinde yayınlandığı bildirilen koleksiyonun satış fiyatı 99 dolar olarak belirlendi. Trump, satış fiyatının daha yüksek tutulabileceğini ancak özellikle yapılan bu hamle karşısında da herhangi bir övgü beklemediğini dile getirdi.

Koleksiyonun kısa süre içerisinde tükenmesinde, Trump ile birlikte Florida’da bulunan Mar-a-Lago tatil beldesinde bir gala yemeği için bilet gibi çeşitli avantajların da etkili olduğu düşünüldü.

Koleksiyon parçaları, ilk satışın ardından kısa bir süre sonra ikincil piyasalarda satışa sunuldu. Parçaların ikincil piyasalardaki fiyatlarının, 202 bin dolar ile 150 dolar arasında değiştiği görüldü.

Verilere göre Trump’ın ilk koleksiyonunun satışları, ikinci koleksiyon haberinden sonra 24 saat içerisinde 10 kat artış gösterdikten sonra gerileyerek 19 Nisan tarihi itibariyle 61 bin dolar olarak belirlendi.

Trump’ın satışından 500 bin dolar ila 1 milyon dolar arasında kar elde ettiği belirtilen ilk NFT koleksiyonun satış hacmi, eski başkanın mahkeme sürecinde %460’a varan artış göstermişti.

Öte yandan ilk koleksiyonun taban fiyatları ikinci koleksiyondan sonra %72’ye varan değer kaybı yaşayarak 222 dolar seviyelerine kadar düşüş gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!