Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın Mahkeme Süreci NFT Satışlarını Uçurdu

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın New York’ta gözaltına alınmasıyla birlikte orijinal NFT koleksiyonunda hareketlilik yaşandı.

Donald Trump, dün gözaltına alınarak New York’ta yargıç karşısına çıktı ve kendisine yöneltilen 34 ayrı suçlamayı tek tek reddetti. Tarihi bir ceza davasıyla karşı karşıya kalan ilk ABD Başkanı olan Trump’ın geçtiğimiz yılın sonunda tanıttığı NFT koleksiyonu “Trump Digital Trading Cards NFT” süreç ile birlikte tekrardan hareketlilik yaşadı.

Trump özelinde haberlerin medya düşmesinin ardından 6 saat içerisinde koleksiyona ait işlem hacmi %460 artarak 47 satış gerçekleşti ve toplamda 70 bin dolar değerinde hacim oluştu. Öte yandan satışların etkisiyle 0,5 ETH olan koleksiyon taban fiyatı 0,45‘e gerileyerek yaklaşık 100 dolar değer kaybetti.

Bu işlem hacmi her ne kadar koleksiyonun son zamanlarda gördüğü en yüksek hacim olsa da NFT piyasası için küçük bir satış olarak yorumlanabilir. OpenSea verilerine göre son zamanlarda trendler arasına giren koleksiyonlardan biri olan Nakamigos’da aynı 6 saat içerisinde 1.286 satış gerçekleşti.

45 bin parçadan oluşan NFT koleksiyonu Aralık 2022’de piyasaya çıktığında saatler içinde tükenmiş ve 3,53 milyon dolarlık hacme ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!