Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Cephesindeki Olumlu Gelişmeler FTT’ye Yaradı: 2x’lik Devasa Yükseliş!

İflas eden kripto para borsası FTX’in şimdiye kadar 7,2 milyar dolar varlığın kurtarıldığını ve borsasının tekrardan aktif hale gelebileceğini açıklaması ile borsanın yerel token’ı FTT büyük yükseliş yaşadı.

Geçtiğimiz yılın kasım ayında iflastan korunma başvurusunda bulunan ve tüm kripto endüstrisini olumsuz etkileyen FTX cephesinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. FTX avukatları 12 Nisan Çarşamba günü ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi‘nde gerçekleşen duruşmada, toplamda 7,2 milyar dolar değerinde varlığın kurtarıldığını belirtti.

Avukatların açıklamasına göre FTX, daha geniş çaplı bir planının parçası olarak önümüzdeki temmuz ayında yeniden yapılandırma planı sunmayı düşünüyor. FTX, yeniden yapılandırma planının sürecin doğru yönetildiği durumda bile 2024’ün ikinci çeyreğinden önce onaylanmasını beklemiyor.

Duruşmada sunulan belgelerde 4,3 milyar dolar değerinde A sınıfı kripto para, 2 milyar dolar değerinde nakit, 300 milyon dolar menkul kıymet ve 600 milyon dolar yatırım alacakları dahil olmak üzere kurtarılan 7,2 milyar dolar kalem kalem detaylandırıldı.

FTX’in operasyonlarını yeniden başlatma planlarının kamuoyuna yansıması ile birlikte iflas başvurusunun ardından adeta piyasadan silinen borsanın yerel token’ı FTT de olumlu etkilendi. CoinGecko verilerine göre gün içerisinde 1,32 dolardan işlem gören FTT, gelişmelerin ardından %110‘a yakın yükselerek 2,74 dolara kadar ulaştı. FTT yazım esnasında 2,45 dolardan işlem görüyor.

FTX cephesi her ne kadar borsanın yeniden açılabileceğine dair sinyaller vermiş olsa da bunun gerçekleşmesi için detaylı bir plan sunulması ve mahkemenin bu planı onaylaması gerekiyor. Öte yandan kurucu Sam Bankman-Fried ve diğer üst düzey yetkililer hakkında devam eden birden fazla dava bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!