Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketleri Bu Ülkeden Bir Bir Kaçıyor: Son Bir Ay İçinde Üç Oldu!

Stablecoin ihraççısı Paxos, Kanada pazarından çekileceğini açıklayan son kripto para şirketi oldu.

Paxos 12 Nisan tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, 2 Haziran itibariyle Kanada operasyonlarına son vereceğini açıkladı. Paxos, son bir ay içinde Kanada’yı terk eden üçüncü kripto para şirketi oldu.

Açıklamada, bakiyesi bulunmayan müşteri hesaplarının 9 Mayıs tarihi itibariyle otomatik olarak kapatılacağını buna karşın diğer hesapların ise 2 Haziran tarihine kadar aktif kalacağını belirten Paxos, kullanıcı varlıklarının 2 Haziran sonrasında da güvenle saklanmaya devam edileceğini ancak yalnızca para çekme işlemlerine açık olacağını ifade etti.

Paxos, Kanada’dan çekilen diğer kripto para şirketlerinin aksine düzenleyici belirsizliklere atıfta bulunmasa da gelecekte ülkenin finansal hizmetler regülatörü Ontario Menkul Kıymetler Komisyonu (OSC) ile iş birliği kapsamında Kanada pazarına yeniden girip girmeyeceğini değerlendireceğini dile getirdi.

Paxos sözcüsü konu hakkında verdiği demeçte, kısa vadede Kanadalı müşterilere artık hizmet vermeyecek olsalar da bölgedeki faaliyetlerini müşterilerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda yeniden değerlendireceklerini ifade etti.

Önde gelen kripto para borsası OKX ve en büyük merkeziyetsiz borsalardan (DEX) dYdX de yakın geçmişte düzenleyici belirsizliklerin faaliyetlerini engellediğini öne sürerek Kanada’dan çekilme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!