Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO’sundan ABD’ye Rest: Düzenleyici Netlik Yoksa Biz de Yokuz!

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, kripto para sektörü için yeterli düzenleyici netlik oluşmadığı taktirde borsanın ABD’den çekilmeyi düşüneceğini belirtti.

Brian Armstrong, İngiltere’nin eski Başbakanı George Osbourne’un Londra’daki Fintech Week‘te kendisine yönelttiği iğneleyici soruya verdiği cevapla dikkat çekti. Osbourne’un, Coinbase’in ABD’den ayrılıp ayrılmayacağına dair sorusuna “tüm olasılıklar masada” şeklinde yanıt veren CEO, düzenleyici kurumlardan daha net bir tavır beklediklerini vurguladı.

Verdiği cevapta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Coinbase’e yakın tarihte gönderilen Wells bildirimine imalı bir gönderme yaparken önümüzdeki birkaç yılın verecekleri kararda önem taşıyacağını ifadelerine ekledi:

ABD’nin kripto sektörü için önemli bir pazar potansiyeline sahip olduğunu düşünüyorum ancak şu anda ihtiyacımız olan düzenleyici netliği görmüyoruz. Bence birkaç yıl içinde ABD’de bu düzenleyici netliğin ortaya çıktığını görmezsek, dünyanın başka yerlerine daha fazla yatırım yapmayı düşünmek zorunda kalabiliriz.

Osbourne ile karşılıklı konuşmasında ABD ile İngiltere arasındaki mevcut düzenleyici sistemleri karşılaştırmaktan çekinmeyen Armstrong, İngiltere’nin bu konuda daha tekil ve net bir tavra sahip olduğunu öne çıkardı. ABD’de finansal piyasaların düzenlenmesi için hem SEC hem de ABD Vadeli İşlemler ve Borsa Komisyonu’nun (CFTC) adeta bir güç kavgasına girdiğini bu durumunda yenilikçi sektörün önünü tıkadığının altını çizdi:

CFTC ve SEC başkanlarından neredeyse her birkaç haftada bir çelişkili açıklamalar geliyor. Bir işletme bu ortamda nasıl faaliyet gösterecek? Biz sadece net bir kural kitabı istiyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!