Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase’e SEC’den Yaptırım Niteliğinde Uyarı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase’e gönderdiği bildiride olası yaptırımların gelebileceğine dair ciddi sinyaller verdi.

SEC, Coinbase’e yaptırım uygulayabileceğine dair ön uyarı niteliğinde bir Wells bildirimi gönderdi. Bildiriye dair detaylı açıklama, Coinbase tarafından paylaşılan bir blog gönderisinde gözler önüne serildi. Coinbase’in aktardığı detaylara göre SEC’nin bildirimi halihazırda listelenen kripto paraların bir kısmı, staking hizmeti Coinbase Earn, Coinbase Prime ve Coinbase Wallet özelinde oldu.

Paylaşılan blog gönderisinde gelişmelerle alakalı olarak şu ifadeler kullanıldı:

SEC, bugün üstünkörü bir soruşturmanın ardından listelenen kripto paraların bir kısmı, staking hizmetimiz Coinbase Earn, Coinbase Prime ve Coinbase Wallet ile ilgili olarak bir “Wells bildirimi” gönderdi.

Öte yandan Coinbase, bu hayal kırıklığı yaratan sonuca hazır olduklarını, varlıklarının yasallığına güvendiklerini ve mevcut ürün veya hizmetleri değiştirmeyeceklerini söyledi.

Coinbase baş hukuk sorumlusu Paul Grewal, SEC’nin süreç boyunca sağlıklı bir iletişim yürütmediğini böyle açıkladı:

SEC’den özellikle platformlarımızdaki hangi varlıkların menkul kıymet olabileceğine inandıklarını belirtmelerini istedik ve bunu yapmayı reddettiler. Bugünkü Wells bildirimi, Coinbase’in aylar boyunca SEC’ye kayıt konusunda birden fazla teklif sunmasının ardından geldi ve SEC bunların hepsine yanıt vermeyi reddetti.

Bir Wells bildirimi, şirketin faaliyetlerinin menkul kıymetler yasasını ihlal ediyor olabileceğine dair bir araştırmanın ilk adımını temsil eder ve genellikle bir yaptırım eyleminden önce gelir.

Geçtiğimiz aylarda stablecoin ihraççısı Paxos, Binance USD (BUSD) işlemleri özelinde bir Wells bildiri almış ve neticesinde hizmetlerini durdurmak zorunda kalmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!