Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fransa’dan Lisanssız Kripto Para Tanıtımlarına Yasak!

Fransız Ulusal Meclisi’nin Ekonomi Komitesi, sosyal medya fenomenlerinin düzenleyici kurumun lisansı olmadan kripto paralar dahil finansal ürünlerle alakalı tanıtım yapmasını yasaklayacak.

Fransız milletvekilleri tarafından sunulan ve ülkenin Ekonomi Komitesi tarafından oylanan yeni yasada Fransa Ulusal Para Otoritesi tarafından lisanslanmamış bir şekilde kripto para tanıtımı yapan fenomenlere ve reklam içeriklerine karşı kısıtlayıcı uygulamalar da yer aldı.

Fransa Ekonomik İşler Komitesi tarafından incelenen teklif, kripto paralara veya NFT gibi tüketiciler için risk oluşturan finansal ürün ve hizmetler tanıtan ticari fenomenleri asıl hedef olarak gösterdi. Temelinde sosyal medya üzerinden yapılan dolandırıcılığı önlemeyi ve tüketicileri korumayı amaçlayan bu yasa doğrultusunda kripto paralar hakkında tanıtım yapmak isteyen fenomenlerin ve içerik üreticilerinin düzenleyici kurumdan lisans alması zorunlu kılınacak.

Öte yandan şu anda sosyal medya da faaliyet gösteren hiçbir oluşumun düzenleyici kurum tarafından verilen söz konusu lisansa sahip olmadığı belirtildi. Milletvekili Arthur Delaporte, konuyla ilgili açıklamasında yasayı şu cümlelerle savundu:

Siyasi sorunların damgasını vurduğu bu dönemde, siyasetçilerin çok uzun süredir ilgisiz kaldığı bir alanı düzenlemek için harekete geçme zamanının geldi.

Ayrıca söz konusu yasa tasarısı, benzer mekanizmalar kullanılarak sağlık ürünleri, kumar ve video oyunlarının reklamına yasak getirilmesini de kapsıyor. Tasarıya göre yasakları ihlal ederken yakalanan kişiler iki yıl hapis ve 32.000 dolar para cezasına çarptırılabilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!