Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON Kurucusu Justin Sun’dan SEC Davası Sonrası İlk Açıklama

TRON (TRX) Kurucusu Justin Sun, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komsiyonu (SEC) tarafından hakkında açılan davanın ardından ilk kez konuştu. 

Justin Sun 23 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC’nin kayıt dışı menkul kıymet satışı nedeniyle kendisine ve bağlantılı 3 şirkete açtığı dava sonrası açıklamalarda bulundu. SEC söz konusu davada, TRX ve BitTorrent’yi (BTT) menkul kıymet olarak nitelendirdi.

Justin Sun konu ile ilgili, davanın SEC’nin kripto para sektörü aktörlerine karşı güttüğü politikaya dair son eylemlerinden birini temsil ettiğini söyledi:

Suçlamaların asılsız olduğuna inanıyoruz ve en merkeziyetsiz finansal sistemi oluşturmaya devam edeceğiz.

SEC’nin kripto para sektörünü regüle etme konusunda henüz mükemmel olmadığını belirten Sun, SEC’nin bu konuda çok fazla yol alması gerektiğini ve bunun bir sır olmadığını dile getirdi.

Kurucu, oynayabilecekleri düzenleyici roller göz önüne alındığında kripto paraları düzenlemek adına şeffaf mevzuatlar oluşturabilmek için dünya çapındaki hükümetler ve düzenleyici kurumlar ile iş birliği yapabileceklerini ifade etti.

Sun, söylemlerine örnek olarak yakın zamanda TRX ve BTT‘yi yasal ödeme aracı olarak kabul eden karayipler ülkesi Dominika’yı gösterdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!