Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TRON (TRX) ve Karayipler Ülkesi Dominika Ortaklık Kurdu: Ülkeye Ait Ulusal Bir Token Çıkarılacak

Kripto para ekosisteminin en büyük blockchainlerinden biri olan TRON (TRX), Karayipler’de bir ada ülkesi olan Dominika ile ulusal bir token çıkarmak adına bir ortaklık kurdu.

Dominika hükümeti 7 Ekim tarihinde yaptığı basın açıklamasında, adanın mirasını ve turizmini tanıtmak için ulusal bir token çıkarmak adına TRON ağıyla iş birliğine gittiğini bildirdi.

Anlaşmaya göre TRON, Dominika’nın ulusal blockchain protokolü olarak belirlendi. Bu anlaşma kapsamında TRX, BTT, JST, NFT, TUSD, USDT ve USDD ülke içerisinde yasal bir değişim aracı statüsüne kavuştu. Açıklamada TRON’un verimli ve uygun maliyetli ödeme sistemiyle bilinen bir blockchain ağı olduğunun altı çizildi.

TRON ayrıca Dominika’nın doğal mirası ve turistik cazibe merkezlerini tanıtmak adına blockchain tabanlı bir fan token çıkarmak adına hükümetin onayını aldı. Dominica Coin (DMC) olarak adlandırılacak token’ın ada tanıtımına pozitif katkıda bulunması bekleniyor.

Dominica Başbakanı Roosevelt Skerrit konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Dominika, yeni teknolojilerin yardımıyla daha kapsayıcı ve çeşitlendirilmiş bir ekonomi inşa etmeye kararlıdır. Bu amaç dahilinde Tron blockchain’inin esnek ve uygun maliyetli altyapısı Dominika gibi küçük ada devletlerinin gelecekte ekonomiye daha iyi entegre olması adına önemli bir rol oynayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!