Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanının İkiyüzlülüğü Gündemde: Övdüğü Altcoin’i Menkul Kıymet İlan Etti!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC), Algorand’ı (ALGO) menkul kıymet olarak nitelendirmesi üzerine SEC Başkanı Gary Gensler’in projeyi övdüğü bir video sosyal medyada dolaşmaya başladı.

SEC’nin geçtiğimiz günlerde köklü kripto para borsası Bittrex’e karşı açtığı kayıt dışı borsa faaliyetleri davasında ALGO’yu menkul kıymet olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine sosyal medyada, SEC Başkanı Gensler’in 4 yıl önce projeyi övdüğü bir videosu yeniden ortaya çıktı.

Gensler söz konusu konuşmasında, yüksek performanslı bir akıllı sözleşme ağının çeşitli uygulamalara entegrasyonu hakkında konuştu ve Algorand’dan harika bir teknoloji olarak bahsetti. Ayrıca konuşmada, ALGO için kullandığı “çok yönlü bir para birimi” ifadesi dikkatleri çekti.

Kullanıcılar Gensler’in ilgili konuşmada ALGO’yu “shilllediğini” öne sürerek kendisini iki yüzlülük ve dolandırıcılıkla itham etti. Kripto para piyasasında oldukça tanınan aktörlerden bazıları ALGO’nun lansmandan bu yana %95’e yakın değer kaybettiğine dikkat çekerek Gensler’in görüşlerini tiye aldı.

Öte yandan Cinneamhain Ventures ortağı Adam Cochran konu hakkında yaptığı bir açıklamada, Algorand Kurucusu Profesör Silvio Micali’nin Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) Gary Gensler ile beraber çalıştığını ve bu profildeki bir kişinin SEC kurallarını anlamamış olmasının imkansız olduğunu öne sürdü.

Ayrıca Cochran, SEC’nin ALGO’yu menkul kıymet olarak nitelendirilmesinin farklı bir dava konusu olması gerekirken Bittrex davasında ele alınmasının da yasalara aykırı olduğunu ima etti.

Davaya konu olduğunun öğrenilmesinin ardından ALGO, 0,234 dolar seviyesinden 0,219 dolar seviyesine kadar gerileyerek %7’ye yakın değer kaybetti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %3,7 değer kazanan ALGO, son 24 saat içerisinde %1 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 0,224 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!