Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’in Ardından Coinbase Kullanıcısı da Oltalama Mağduru Oldu

Siber saldırganların kullandığı oltalama yöntemi kullanıcıları mağdur etmeye devam ederken ABD’li bir kullanıcı aynı yöntem yüzünden Coinbase hesabının soyulduğunu iddia etti.

Geçtiğimiz hafta 4 farklı kullanıcı kripto alım satımı yapan bot hizmetlerinin olduğu sitelere bağlanırken “oltalama” saldırısına maruz kalmış ve FTX cüzdanlarına ait API anahtarları saldırganlar tarafından ele geçirilmişti. FTX yardım hattına gönderdiği mesajda söz konusu bu istismar sonucunda 104 Bitcoin (BTC) kaybettiğini öne sürmüştü. Gelişmelerin ardından FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, tek sefere mahsus çalınan fonların telafi edileceğini belirten bir açıklamada bulundu.

Oltalama yöntemiyle yapılan suistimaller gündeme geldikten birkaç gün sonra ABD’li bir kullanıcı aynı şeyin kendi başına da geldiğini öne sürdü. Kullanıcının ifadesine göre 3Commas‘a benzer bir sitenin sahte ara yüzüne verdiği onaydan sonra API anahtarı çalındı ve Coinbase borsasındaki varlıkları siber saldırganlar tarafından ele geçirildi. Mağdur kullanıcı 3Commas’ı kullanmadığının özellikle altını çizdi. 7.700 dolar değerinde hırsızlığın yaşandığı bu olayda ayrıca kullanıcının hesabından RLY, QSP, FOX, FIS gibi shitcoin’ler botlar tarafından trade edildi.

Coinbase bu konuda yapılabilecek bir şey olmadığını belirtirken kullanıcının kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmesini tavsiye etti. Öte yandan FTX CEO’su Fried’de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kullanıcılara olan bu geri ödemenin bir sefere mahsus olduğunu ve diğer olaylarda örnek temsil etmeyeceğini özellikle ifade etmişti.

API KEY’lerini ve ticaret robotlarını kullanan kullanıcıların bu tür risklere özellikle dikkat etmesi ve bireysel tedbirlerini elden bırakmaması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!