Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Twitter Botlarına Dikkat: Spam Gönderilerle Son 24 Saatte 1 Milyon Doları Aşkın Varlık Çalındı

Monkey Drainer adıyla bilinen kripto para dolandırıcısının, son 24 saatte 1 milyon dolar değerinde 700 Ethereum (ETH) ve birçok NFT’yi zimmetine geçirdiği iddia edildi.

Kripto para piyasasında yaşanan dolandırıcılıkları araştıran ZachXBT 25 Ekim tarihinde sosyal medya üzerinden paylaştığı gönderide, Monkey Drainer adıyla bilinen dolandırıcının/dolandırıcıların son 24 saatte 1 milyon dolar değerinde 700 Ethereum’un yanı sıra aralarında BAYC (Bored Ape Yacht Club) gibi büyük koleksiyonlara da mensup birçok NFT’yi çaldığı bildirildi.

Çalınan 1 milyon dolar içerisinde tekil olarak en büyük kayıp iki kullanıcının toplamda kaybettiği 370 bin dolar olarak kayıtlara geçirildi. Kullanıcılardan biri 1 adet BAYC NFT’si, 1 adet CloneX NFT’si, 36 bin dolar değerinde USDC ve 150 bin dolar değerinde 12 farklı NFT çaldırdı. Cüzdanında 6,2 milyon dolar değerinde varlık olan diğer kullanıcı ise 220 bin dolarlık varlığını bu dolandırıcılık eylemi sırasında kaybetti.

Zach, Monkey Drainer’ın birçok kurbanı olduğunu ve bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon dolar değerinde varlığı zimmetine geçirdiğini belirtti. Ayrıca Zach’in gönderisinin altını, Monkey Drainer tarafından idare edildiği düşünen botlar spam gönderilerle doldurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!