Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Fujitsu’dan Yeni Bir Kripto Para Transferi Çözümü

Dev Japon bilişim teknolojileri firması Fujitsu, Blockchain’ler arası bakiye transferini kolaylaştıracak bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

15 Kasım’da açıklanan “ConnectionChain” projesi, iki kripto para ağının birlikte çalışmasını mümkün kılacak bir çözüm üretmeyi hedefliyor. Açıklamada şirket kripto para borsalarına ve ICO’lara olan talebin karşılanması için bu tür bir servisin gerekli olduğunu söylüyor. Fujitsu, daha önce Hyperledger Blockchain Konsorsiyumu‘ndaki üyeliği ve geliştirdiği Blockchain bazlı servisler ile tanınıyordu.

“Blockchain kullanan kripto paralarla ortak çalışmak için sağlam bir altyapıyla kurulmuş bir borsa gerekiyor. Borsalar birçok Blockchain’le birlikte çalışıyor, bu işlemin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmemesi ise son zamanlarda artan bir sorun halini aldı.”

Bu sorunu gidermek için harekete geçen Fujitsu, tamamen bu işleme adanmış bir “çapraz-chain” oluşturacak. Bu sayede Blockchain’ler arası bilgi aktarımı çok daha kolay hale gelecek. Transferlerin zamanlamasıysa bir kontrol mekanizması sayesinde gerçekleştirilecek. Fujitsu geliştirdikleri projenin detaylarını şöyle anlatıyor:

“Fujitsu Laboratories olarak geliştirdiğimiz teknoloji, akıllı sözleşmelerin bir uzantısı. Bu ürün sayesinde birden fazla Blockchain’in birlikte çalışması mümkün olacak. Ürün her iki Blockchain’de gerçekleşen transferleri anlık bir şekilde takip edecek ve çapraz-chain’de kaydedecek. Böylece yapılmak istenen bakiye transferinin tek bir işlemle gerçekleşmesi mümkün olacak. Aynı zamanda, farklı chain’lerde gerçekleşen tranferlerin zamanlamasını kontrol eden bir mekanizma da geliştirdik.”

Fujitsu, teknolojinin sadece 1 yıl içinde kullanıcılar için erişime açılabileceğini söyledi. Açıklamanın devamındaysa bu kadar hızlı davranılması sonucunda bazı testlerin düzgün yapılamayacağı da belirtildi.

“Şirket bu teknolojiyi kripto para borsalarından farklı endüstrilere de dağıtabilir. Şirketler arası gerçekleşen yüksek öncelikli veri transferleri ve sözleşmelerin otomatikleştirilmesi de bu endüstrilere dahil. Teknolojiyi 2018 mali yılında kullanıma açmayı hedefliyoruz, ancak farklı kullanım alanlarını test etmeye de devam edeceğiz.”

Blockchain’ler arası transferlerin özgür bir şekilde gerçekleşmesini hedefleyen başka teknolojiler de mevcut, örneğin Omise Go(OMG). 2018 merkezi bir otoriteye sahip olan kripto para borsalarının sonunu getirecek bir yıl gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment