Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Kripto Para Borsalarına Milyon Dolarlık Yeni Zorunluluk

Güney Kore, ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının siber saldırıdan doğabilecek kullanıcı mağduriyetini giderebilmeleri için rezerv zorunluluğu getirdi.

Yerel bir ajansın 28 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre Güney Kore Bankacılık Birliği, temmuz ayında “Gerçek Adlı Sanal Varlık Hesap İşletim Yönergeleri” adı altında ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının yeni yükümlülüklerini duyurdu.

Bu kapsamda kripto para borsalarına eylül ayından itibaren olası bir siber saldırı durumunda kullanıcı zararlarının karşılanmasına yönelik rezerv oluşturması şartı koşuldu.

Bu rezervin minimum günlük işlem hacimlerinin %30’u maksimum ise 15 milyon dolar değerinde olması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra bahsi geçen %30’luk kısmın 2,3 milyon dolardan düşük olması durumunda borsaların minimum 2,3 milyon dolar rezerv tutması gerektiği vurgulandı.

Bunun yanı sıra gelişmiş müşterini tanı (KYC) protokolleri ve çeşitli ek tanılama yöntemleri de rezerv zorunluluğu ile birlikte getirilen hususlar arasında yer aldı. Ancak diğer hususların 2024 ile birlikte yürürlüğe girmesine karar verildi.

Yerel kaynak zorunluluğun yürürlüğe girmesine oldukça kısa bir süre kalmışken Upbit ve Bithumb gibi büyük kripto para borsalarının çoktan kendilerini hazırladıklarını söyledi. Upbit ve Bithumb yetkilileri hazırlık haberlerini basına verdikleri demeçlerle doğruladı.

Öte yandan itibari paralara dair herhangi bir hizmet vermeyen, yalnızca kripto-kripto çalışan borsaların ise rezerv standartlarını karşılamakta güçlük çektiği ifade edildi. Özellikle bazı borsaların bu nedenle bankalarla yaptığı hesap açma müzakerelerinin dağılabileceği dile getirildi.

Güney Kore’deki kripto para yatırımcılarını korumaya yönelik önlemler hız kesmeden oluşturulmaya devam ediyor. Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) 11 Temmuz tarihinde yayınladığı yasa taslağında, şirketlerin kripto para varlıklarını ayrıntılı bir şekilde muhasebeleştirmesi gerekeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!