Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’ten Sonra Rus Bankalarına Bir Darbe de Bitcoin Borsaları OKX ve Bybit’ten!

Kripto para borsaları Bybit ve OKX, Binance’i takip ederek iki Rus bankasına eşler arası (P2P) ödeme hizmeti vermeyi durdurdu.

Binance’in 5 farklı Rus bankasına eşler arası (P2P) hizmeti için desteğine son verdiğini açıklamasının ardından Bybit ve OKX de harekete geçti. Rusya yerel medyası tarafından aktarılan haberde, Bybit ve OKX’in Tinkoff Bank ve Sberbank‘ı P2P işlemlerde ödeme listesinden çıkardığına yer verildi.

Rusya merkezli yerel kaynakların aktarımında söz konusu borsalara ait kullanıcıların halihazırda itibari para üzerinden P2P kullanarak kripto para alamadığı vurgulandı. Bybit ve OKX yöneticilerinden konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

Söz konusu bankalar ABD’nin yaptırım listesinde yer alırken OKX’in Raiffeisen Bank ve Russian Standard Bank özelindeki Rus kullanıcılara P2P hizmetlerini sunmaya devam ettiği vurgulandı. Raiffeisen Bank ve Russian Standard Bank’ın da ABD’nin yaptırım odağında yer almaması dikkat çeken bir ayrıntı oldu. Piyasa analistleri borsalar tarafından alınan hizmet durdurma kararlarının ABD merkezli regülasyonlara uyma amacı taşıdığını ifade etti.

The Wall Street Journal’ın (WSJ) 25 Ağustos tarihinde yayınladığı haberde, Binance’in Tinkoff Bank ve Sberbank dahil olmak üzere 5 farklı Rusya merkezli bankayı P2P hizmetinden çıkardığı açıklanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!