Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsası Binance, 5 Bankayla Bağlarını Kopardı: Sebebi Ne?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Rusya’ya uygulanan yaptırımları deldiğine dair çıkan haberden sonra 5 Rus bankasını hizmet listesinden çıkardığını duyurdu.

The Wall Street Journal’ın (WSJ) 25 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre Binance, yakın zamanda müşterilerinin eşler arası (P2P) ödeme hizmetlerinde kullandıkları ve yaptırım altındaki 5 Rus bankasını hizmet listesinden çıkardı.

Konu hakkında yorumda bulunan bir Binance sözcüsü, yerel ve küresel regülasyon standartlarına uymak için sistemlerini düzenli olarak güncellediklerini belirtti. Sözcü, eksikliklerin kendilerine bildirilmesi halinde bunların ivedilikle kapatıldığını söyledi.

Buna karşın 25 Ağustos tarihinde Binance’in Rus müşterilere yönelik resmi Telegram kanalında, düzinelerce yatırımcının alınan bu önlemi atlatmayı başardığı görüldü. Yatırımcılar, mevcut ödeme seçeneklerinden birini tercih edip artık engellenmiş olan Rosbank ve Tinkoff Bank bilgilerini girdikleri takdirde bu bankaları hala kullanabildiklerini söyledi.

Binance sözcüsü, engellemelerin aşılmaya çalışıldığının farkında olduklarını ve daha güçlü karşı koymak için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan bir WSJ makalesinde Binance’in yaptırım altındaki Rus kurumları ile çalıştığı ve Rus vatandaşların varlıklarını yurt dışına çıkarmaya yardımcı oldukları iddia edilmişti. Konu hakkında açıklama yapan Binance, eşler arası ödeme hizmetleri konusunda dünyanın hiçbir yerinde bankalarla ilişki halinde olmadığını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!