Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’den Şirketlere Yeni Zorunluluk: Portföylerindeki Kripto Paraları Açıklayacaklar!

Güney Kore, önümüzdeki yıldan itibaren ülkedeki şirketlerin kripto para varlıklarını ayrıntılı bir şekilde açıklamasını zorunlu kılacak.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) 11 Temmuz tarihinde yayınladığı yasa taslağında, 2024 yılından itibaren şirketlerin bilançolarında bulunan kripto para varlıkları ayrıntılı bir şekilde muhasebeleştirmesi gerekeceğini açıkladı. Yasa taslağı, kripto para ihraç eden şirketleri de kapsadı.

Verilen bilgilere göre şirketler, yasa doğrultusunda bilançolarında bulundurdukları kripto para varlıkları, mali dönem içerisinde yaptıkları alım-satımları ve bu işlemlerden elde ettikleri kar ve zararları ayrıntılı olarak açıklayacak.

Bunun yanı sıra kripto para ihraççısı şirketlerin ise ihraç ettiği kripto paraların niteliklerini, iş modellerini, dahili muhasebeleştirme politikalarını mali raporlarında ayrıntılı olarak beyan etmeleri gerekecek.

Ayrıca sahip olunan kripto para varlıklarının defter ve piyasa değeri de bu varlıklara sahip olan veya ihracı ile uğraşan şirketlerin mali raporlarında bulunan detaylar arasında yer alacak.

FSC konu hakkında yaptığı açıklamada, 30 Haziran tarihinde kabul edilen ve kendisine kripto para şirketlerini denetleme yetkisi veren yasanın kabulü ardından bu yasa ile birlikte şeffaflığın artırılacağını belirtti. Ayrıca taslak kuralların Güney Kore Muhasebe Kurulu tarafından 7 Temmuz tarihinde onaylandığı da FSC’nin açıklamaları arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!