Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetine Ait 300 Milyonluk Bitcoin Hareket Halinde: Bu Sefer Doğru Sinyal Mi?

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından ele geçirilen Silk Road’a ait Bitcoin cüzdanlarından 302 milyon dolar değerinde 9.824 BTC’nin hareket ettirildiği bildirildi. 

On-chain verilere göre ABD Adalet Bakanlığı’na ait Silk Road bağlantılı iki Bitcoin cüzdanından toplamda 302 milyon dolar değerinde 9.824 BTC hareket ettirildi. Söz konusu işlemin ABD hükümeti tarafından yapıldığına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hareket ettirilen 252 milyon dolar değerindeki 8.200 BTC farklı cüzdanlara transfer edilirken kalan 1.624 BTC’nin iç transfere konu olduğu bildirildi. Transferler, TSİ 12 Temmuz 17.44 tarihinde işleme alındı ve haberin kaleme alındığı sıralarda nodelar (düğümler) tarafından doğrulandı.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %19,1 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,3 değer kaybederek yazım itibariyle 30.626 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Habere konu olan cüzdanlardan geçtiğimiz mart ayında Coinbase‘e 9.800 BTC olmak üzere birkaç farklı alıcıya 1,5 milyar dolar değerinde 49 bin BTC transfer edilmişti.

ABD hükümeti, bu transferden yaklaşık 20 gün sonra Coinbase üzerinden 9.800 BTC sattığını duyurmuş ve elinde kalan 41.490 BTC’yi de yıl içerisinde 4 parça halinde tasfiye edileceğini açıklamıştı.

Bu Sefer Doğru Mu?

Nisan ve mayıs aylarında biri 16 bin adetlik diğeri ise 9.800 adetlik iki Bitcoin işleminin ABD hükümeti tarafından gerçekleştirildiği spekülasyonları piyasa düşmüş ve Bitcoin fiyatında büyük düşüşler yaşanmasına neden olmuştu.

Daha sonrasında iki işlemin de ABD hükümeti tarafından yürütülmediği ve on-chain analiz platformu Arkham Intelligence üzerinde ilgili cüzdanların yanlış etiketlendiği ortaya çıkmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!