Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hükümetinden 1 Milyarlık 49 Bin Bitcoin Transferi: Satış Mı Yapacak?

ABD hükümeti Silk Road’dan ele geçirdiği 49 bin Bitcoin’i (BTC) uzun zaman sonra hareket ettirerek 217 milyon dolarlık kısmı kripto para borsası Coinbase’e aktardı.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından paylaşılan verilere göre ABD hükümetiyle bağlantılı olduğu bilinen kripto para cüzdanları 5 yıl sonra harekete geçti. Yaklaşık 1 milyar dolar değerinde 49 bin BTC’nin transfer edildiği bu olay kripto para topluluğunun dikkatinden kaçmadı.

ABD tarafından Silk Road bağlantılı hesaplardan ele geçirilen bu BTC’lerin 40 bin tanesi bc1q…0ch adlı cüzdana, 9 bin tanesi ise bc1qe…rdg adlı cüzdana gönderildi. Ardından, 40 bin adet BTC gönderilen cüzdandan yaklaşık 217 milyon dolarlık 9 bin 825 adeti ise Coinbase‘e aktarıldı.

Resim

Her ne kadar 49 bin BTC’nin sadece küçük bir kısmı Coinbase’e gönderilmiş olsa da ABD hükümeti bağlantılı cüzdanlardan milyarlarca Bitcoin’in hareketi topluluk arasında komplo teorilerine yol açmaya yetti.

Uzmanlar, ABD’nin Silk Road’dan ele geçirilen Bitcoinleri satmaya karar vermesi halinde, bunun piyasa üzerinde önemli bir satış baskısı yaratacağına dikkat çekti. Öte yandan milyar dolar değerindeki bu hareketin Bitcoin’in uzun zaman sonra yükseliş performansı sergileyerek 23 bin dolar bandına çıktığı esnada yapılması da tartışmaların merkezinde yer aldı.

Milyonlarca dolarlık Bitcoin satılmayı bekliyor

Silk Road piyasaya sürülen ilk deep web pazarı olarak tarihe geçmişti. Litecoin (LTC) kurucusu Charlie Lee dahil olmak üzere birçok erken dönem kullanıcı, Bitcoin ile Silk Road sayesinde tanışmıştı. 2013 yılında Silk Road’ın federal yetkililer tarafından kapatılması ve kurucu Ross Ulbricht‘in müebbet hapsine çarptırılmasının ardından şu anki değeriyle milyarlarca dolar Bitcoin ABD hükümetinin eline geçmişti.

Hükümet, zaman içerisinde bu Bitcoinleri devlet hazinesine katkı sağlamak üzere açık arttırma ile sattı. Milyarder yatırımcı Tim Draper, 2014 yılında bu açık artırmaların birinden yaklaşık 30.000 BTC satın almıştı.

Buna ek olarak Coinbase’e yapılan bu transfer, satışların artık sadece açık artırma ile değil doğrudan borsalar üzerinden de yapılabileceğinin sinyali olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!