Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Paxos Anketine Göre Yatırımcılar Kripto Paraların Geleceğinden Oldukça Emin

Stablecoin ihraççısı Paxos tarafından yapılan geniş çaplı bir anket, yatırımcıların 2022 yılındaki yaşanan büyük iflaslara rağmen piyasaya güvenmeye devam ettiği ortaya koydu.

Binance USD (BUSD) ihraççısı Paxos‘un 5-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket, kripto para piyasasına dair dikkat çeken verileri gözler önüne serdi. Son üç yıl içerisinde kripto para satın almış ve 50 bin dolardan fazla gelire sahip 50 bin ABD’li yetişkinin katılımı ile gerçekleştirilen ankete göre katılımcıların %75’i kripto paraların geleceğinden “emin” ya da “kısmen emin” olduklarını bildirdi.

Katılımcıların %72‘si geçtiğimiz yıl kripto para piyasalarındaki yaşanan çalkantılı süreç hakkında “biraz” ya da “hiç endişeli” olmadığını söylerken %27′si ise geçtiğimiz yıl ilk defa kripto para satın aldığını dile getirdi.

Anket, yatırımcıların daha fazla kurumsal oyuncunun kriptoyu benimsemesi halinde yatırımlarını artırmayı düşündüğünü de ortaya koydu. Katılımcıların %45‘i, bankalar ve diğer finans kurumları tarafından kripto paraların daha yaygın bir şekilde benimsenmesi halinde bu alandaki yatırımlarını artıracağını bildirdi. Buna ek olarak katılımcıların %75‘i eğer kullandıkları bankaları tarafından bir kripto para teklifi veya hizmeti sunulursa bunu kabul edeceklerini paylaştı.

FTX’e rağmen merkezi yapılara güven sarsılmadı

Öte yandan kullanıcıların %89 gibi büyük bir çoğunluğu aracılara, merkezi borsalara ve mobil ödeme uygulamalarına güvenmeye devam ediyor. 2022 yılında merkezi oluşumların iflas edip sektöre ciddi zararlar vermesine rağmen kullanıcıların halen daha böyle bir algıya sahip olması ise şaşırtan gerçekler arasında yer aldı.

Öte yandan tüm bu iflaslara ve krizlere rağmen, FTX‘in çöküşü dahil yaşananlar haberdar olan kullanıcıların %57‘si ya daha fazla kripto satın almayı planladığını ya da haberlerin bir sonucu olarak hiçbir şey yapmadığını belirtti. Paxos anketten çıkan bu sonucu şu ifadelerle yorumladı:

Aslında birçok kripto şirketinde görülen yüksek profilli çöküşlere ve altta yatan kötü risk yönetimi uygulamalarına rağmen, kripto yatırımcılarının büyük çoğunluğu halen daha kendi adlarına kripto tutmaları için aracılara güveniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!