Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Hacker’ı 1,59 Milyonluk Fonu İade Etti, 62 Etherlik Ödül Aldı

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Tender.fi (TND), 1,59 milyon dolarlık saldırının ardından hacker ile iletişime geçerek fonların iadesini sağladı ve beyaz şapkalı hacker’a ödül verildiğini duyurdu.

Tender.fi 7 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, 70 dolar değerinde 1 GMX’i teminat göstererek 1,59 milyon dolarlık varlık borç alan beyaz şapkalı hacker ile anlaşmaya vararak varlıkları geri aldığını bildirdi. Ekip, alınan fonların bir kısmının hacker’a ödül olarak bırakılmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

Hacker, istismardan kısa bir süre sonra Tender.fi ekibi ile on-chain bir işleme eklediği mesaj ile iletişime geçti. Hacker ilgili mesajda şu ifadeleri kullandı:

Görünüşe göre Oracle sisteminiz olması gerekenden yanlış çalışıyor. Düzeltmek için benimle iletişime geçin.

Tender.fi ekibi de hacker ile benzer yollar üzerinden iletişime geçerek karşılıklı olarak anlaşmaya vardı. Hacker, 1,49 milyon dolar değerinde varlığın geri iadesini gerçekleştirirken 97 bin dolar değerinde 62 ETH’yi ödül olarak kendisinde tuttu.

Ekip tarafından hacker’a ödenen ödülün, protokol tarafından tazmin edileceği belirtildi. Ekip ayrıca yakın zamanda olaya dair araştırmalarına başlayacaklarını ifade etti.

Coingecko verilerine göre protokolün yerel token’ı TND, saldırının ardından yaşadığı düşüşün bir kısmını geri kazandı ve yazım itibariyle 2,30 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!