Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Dört ”Genç” Hacker, 6.000 Bilgisayarda Cryptojacking Yapmakla Suçlanıyor

8 Kasım tarihli Aju Daily kaynağının haberine göre, Güney Kore için ”türünün ilk örneği” suç davasında, 6.000 adet bilgisayar üzerinden cryptojacking yaptığı belirtilen dört ”genç” hacker tutuklandı. Temel olarak kişinin veya bilgisayar sahibinin izni ve bilgisi olmadan işlemci gücünden yararlanarak bir internet sitesi benzeri platformdan kripto para madenciliği yapmak olarak bilinen Cryptojacking, 2018 yılında oldukça popüler bir hal almaya başladı.

Aju Daily kaynağının aktardığı bilgilere göre, dört genç hacker henüz hapis cezasına çarptırılmadı ancak 6.038 bilgisayara kötü amaçlı madencilik yazılımı bulaştırmak suçlaması ile karşı karşıya. Kaynağın aktardığı habere göre ise, olay aslında bir e-mail ile gönderilen iş başvurusu evraklarında kendini açık etmiş.

2017 yılının Ekim ayından beri devam ettiği düşünülen cryptojacking olayının, bu kadar uzun süreye rağmen sadece 895 dolar civarında bir kazanç elde ettiği ise polisleri bile şaşırtmaya yetti.

Başka bir Güney Kore haber kaynağı Hankyoreh‘in aktardığı bilgilere göre, madenciliği yapılan kripto para birimi ise gizlilik özelliği ile tanınan Monero. Monero özellikle cryptojacking meselelerinde ”Coinhive” programı ile bilinen bağı yüzünden çok fazla kullanılmaktaydı. Bu yaz yapılan bir araştırmada sirkülasyonda olan XMR miktarının %5’inin, cryptojacking yolu ile kazıldığı düşünülüyor.

Hankyoreh’in aktardığı bilgilere göre dört genç hacker bu olayı böbürlere böbürlene kendi CV’lerinde de anlatıp, insan kaynaklarının bile bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılım bulaştırdıklarını ve toplamda 32.435 kişiyi bu şekilde etki altına aldıklarını ifade etmekte. Polis hackerların kazancının çok olmamasının temel sebebini ise, yükledikleri yazılımın anti-virüs programları tarafından 3 ile 7 gün içerisinde bulunmasına bağlamakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment