Hayaller Bitcoin Cash, Hayatlar Bitcoin Clashic
Görünüşe göre 1 Ağustos’taki Bitcoin Cash hardfork’u sırasında gerçekleştirilen bir saldırı, Bitcoin Blockchain’inin 3’e ayrılmasına sebep olmuş.
Hayır, yazım hatası yapmadık. Görmekten yorulduğumuz Bitcoin’in türevleri sürüsüne şimdi de Bitcoin Clashic katıldı.
Bu üçüncü chain ise “geliştiriciler” tarafından Bitcoin Clashic olarak adlandırılıyor. Yapılan hardforklar bir anda gerçekleşmiyor, ağ yavaş yavaş ayrılarak iki bütün parça oluşturuyor. İşte bu sırada yapılan bir atak sonucu Bitcoin Clashic ortaya çıkmış. Koinin sitesine girdiğimizde bizleri James Bond’un düşük çözünürlüklü fakat fiyakalı bir resmi karşılıyor, altındaysa Bitcoin Clashic’in “Satoshi’nin gerçek vizyonu” olduğu iddia ediliyor.
Kötü niyetli olarak nitelendirilen koin, aslında göz alıcı vaatlerde bulunuyor. Bakiye transferleri saniyeler içinde gerçekleşiyor, koin ise inanılmaz güvenilir ve sağlam. Transferlerin işlenmesi sırasında kesinlikle bir tıkanma olmuyor, arkasındaki teknoloji güçlü, gibi gibi…
Boyanıp Cilalanması Kullanışsız Olduğu Gerçeğini Değiştirmiyor
Verilen vaatler güzel görünse de bu koin tamamen kullanışsız. Koine sahip olan kullanıcılar bir amaç arıyor, ancak Bitcoin Clashic’in desteklendiği ne bir cüzdan, ne bir servis, ne de gerçek hayatta kullanımı olan bir proje mevcut. Üstelik hiçbir borsa tarafından işlem görmüyor. Bunlara rağmen, Bitcoin Clashic’in “paranın geleceği” olduğu iddia ediliyor.
Bitcoin Clashic aynı zamanda madencilik gücünün ani bir şekilde azalması durumunda çalışmaya başlayan “Emergency Difficulty Adjustment(EDA)” adlı bir sistem destekliyor. EDA’in amacı, madencilik gücünde düşme olursa zorluk seviyesini buna adapte ederek sistemde oluşabilecek herhangi bir aksamayı önlemek.
“Bu dahi buluş, Bitcoin Clashic’in Blockchain’ini madencilik gücünün düşmesi durumunda adapte ederek koruyor. (Tabii enflasyon planlarını yok eden manipülasyonlara karşı tamamen korumasız. Aynı zamanda uzun dönemde ağın güvenliğini dengeleyen bir zorluk değiştirme sistemi de yok. Ama bunların hiçbir önemi yok, insanlar bunun normal olduğunu söylüyorlar.)”