Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’dan Onlarca Kripto Para Borsasına Soruşturma: Milyonlarca Dolar Aklandı

Hindistan İcra Müdürlüğü (ED) tarafından geçtiğimiz günlerde mahkemeye sunulan bir rapora göre, Hindistan merkezli bir çok borsa kara para aklama işine bulaştı.

Geçtiğimiz 1 senelik süreç boyunca kripto paralarda yaşanan düşüler esnasında bir çok kripto para borsası iflasını açıkladı ve domino etkisi gibi yayılan bu çöküş on binlerce kullanıcıyı mağdur etti. Yaşanan bu geniş çaplı mağduriyetlerin ardından ülkeler regülasyon yönündeki adımlarını hızlandırdı ve iflasların ardında neler yaşandığına dair araştırmalar başlattı.

Bu araştırmaların bir ayağı olarak Hindistan hükümeti WazirX borsasının yöneticisinin evine geçen hafta bir baskın düzenledi ve daha fazla ayrıntıya ulaşmak amacıyla eski WazirX yöneticililerini mahkemeye çağırdı. Geçtiğimiz günlerde konu hakkında Wazirx yöneticisi ve Binance CEO’su CZ, Twitter üzerinden borsanın kime ait olduğuna dair bir tartışmaya girmişti.

Devam eden bu soruşturma sürecine paralel olarak bu seferde Hindistan İcra Müdürlüğü tarafından 10’dan fazla kripto para borsası hakkında araştırma başlatıldı.

Başlatılan bu yeni soruşturmaların odağında, Hindistan merkezli söz konusu borsaların yabancı firmalara kripto paralar aracılığıyla para aklama konusunda yardım ettiği şüphesi yer alıyor. Mahkeme tarafından sunulan raporda, suçlanan borsaların kripto paralar aracılığıyla yaklaşık 1.000 Crore yani 130 milyon doları akladığı öne sürüldü. Uluslararası çapta olduğu düşünülen bu kara para aklama faaliyetinin arkasında yoğunluklu olarak Çin’li kullanıcıların ve şirketlerin olduğu tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!