Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Dev Bankaları Karşısına Almaktan Çekinmedi: Kriptoyla Bağlantılı Üç Kişi Tutuklandı

Güney Koreli savcıların 3,4 milyar dolarlık şüpheli işlemi soruşturma çalışmalarında tutuklamalara başlandığı bildirildi.

Bloomberg 11 Ağustos tarihli haberinde, Güney Kore’nin, yasadışı kripto para faaliyetleri ile bağlantıda bulunan, ülkenin en büyük bankalarından ikisinin 3,4 milyar dolarlık şüpheli işleminin soruşturulması konusunda ilk neticeleri alındığını belirtti. Alınan bilgilere göre konuyla bağlantılı üç kişi tutuklandı.

Daegu Bölge Savcılığının 11 Temmuz tarihinde yayınladığı duyuruda, olayla ilgili paravan şirket kurmak ve yasa dışı kripto para ticareti faaliyetlerinde bulunmak suçundan üç kişinin tutuklandığı bildirildi.

Chosun Ilbo adlı yerel gazete, tutuklanan kişilerin soruşturmaya konu olan bankalardan biri olan Woori Bank’tan yurtdışına 307 milyon dolar değerinden varlık transfer eden bir firmayla bağlantılı olduklarını bildirdi. Alınan bilgilere göre savcılık transfer edilen tutara ilişkin net bir rakam bildiriminde bulunmadı.

Güney Kore, bu tarz olayların ülkede yaşanmasına artık çok sert tepkiler veriyor. Ülkenin Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) başkanı Kim Joo-hyun bugün yaptığı bir açıklamada, yeni kripto para regülasyonlarının bir an önce gözden geçirileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!