Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore Kripto Düzenlemelerine Hız Veriyor: Mevcut Öneriler Gözden Geçirilecek

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) başkanı Kim Joo-hyun, yeni kripto para regülasyonlarının bir an önce gözden geçirileceğini söyledi.

Güney Kore medyasının yaptığı habere göre FSC Başkanı Joo-hyun 11 Ağustos tarihinde Ulusal Meclis toplantısında, yeni kripto para mevzuatının gözden geçirme sürecinin komite tarafından hızlandırılacağını söyledi. Başkan ayrıca, bekleyen yeni kripto mevzuatı için 13 öneri olduğunu belirtti.

Yaklaşık 3 ay önce Terra (LUNA) ekosisteminde yaşanan kriz, Güney Kore hükümetini harekete geçirmişti. Bunun üzerine yetkililer, dijital varlık sektörünü denetleyebilmek için bu konuyla ilgili özel bir komite kurmayı planlandığını söylemişti.

Bu gelişmeyle birlikte Güney Koreli yetkililer kripto para borsalarını yoğun bir baskı altına aldı. Güney Kore’nin önde gelen en büyük 5 kripto para borsası Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax bu baskının bir sonucu olarak Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) çöküşünün tekrarını önlemek için ortak standartların uygulanacağı bir danışma organı başlatacağını duyurmuştu.

Ancak yaşanan gelişmelerin derinleşmesi birçok kripto para borsasının ve kripto şirketinin iflası Güney Koreli yetkilileri tekrardan harekete geçirmiş gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!